Onze hulp kost je niets

Een ongeval is zo gebeurd. Maar het kan enorme gevolgen hebben voor de rest van je leven. Het heeft invloed op je fysieke en mentale gezondheid, je werksituatie en je persoonlijke leven.

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan ga je mogelijk een zeer onzekere periode tegemoet. Misschien krijg je wel te maken met grote uitgaven voor medische zorg en andere ondersteuning. Je zit in zo’n geval dus niet te wachten op extra kosten voor juridische hulp. Gelukkig hoeft dat ook niet. In veruit de meeste gevallen brengen we de kosten van onze hulp in rekening bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Voordat je ons een opdracht geeft, vertelt een van onze letselschadespecialisten je waar je in jouw specifieke situatie op mag rekenen. Je komt dus nooit voor onaangename financiële verrassingen te staan.

Gratis intakegesprek

De eerste beoordeling van de haalbaarheid van je letselschadezaak door onze letselschadespecialist is altijd gratis. Wij geven je dan juridisch advies over de mogelijkheden van een schadevergoeding. En als we na het intakegesprek je zaak gaan behandelen, dan kost je dat ook niets. In Nederland is het namelijk bij wet geregeld dat deze kosten door de aansprakelijke partij worden betaald. De totale dienstverlening van Brandmeester Letselschade is in dat geval dus kosteloos en wordt ook niet in mindering gebracht op je schadevergoeding. Alleen in heel specifieke gevallen kan het zijn dat de behandelingskosten van je letselschadezaak voor je eigen rekening komen. Daarover informeren we je dan altijd voordat je ons opdracht geeft om je zaak te behandelen.

Wat Brandmeester Letselschade voor je doet

Brandmeester Letselschade ondersteunt je als je slachtoffer bent van letselschade en neemt je zoveel mogelijk zorgen uit handen. Niet alleen op juridisch en financieel gebied maar bijvoorbeeld ook bij arbeidsvraagstukken en op sociaal en medisch vlak. We helpen je de schadevordering te onderbouwen, schakelen waar nodig deskundigen in en onderhouden het contact met de tegenpartij. Onze advocaten en juristen komen op voor je belangen en maken zich sterk voor een rechtvaardige letselschadevergoeding. We zorgen ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt maar hebben ook aandacht voor je herstel. Zo kan je na de ingrijpende gevolgen van het ongeval weer sneller je leven oppakken.

Een rechtvaardige letselschadevergoeding

BrandMR_Video-EuroMuntjes_Square

Als je letsel oploopt door een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een medische fout heeft het claimen van een schadevergoeding uiteraard niet je eerste prioriteit. Je hebt het al druk genoeg met je herstel. Maar naast de directe medische en financiële gevolgen kan het door jou opgelopen letsel ook gevolgen hebben voor de lange termijn. Bijvoorbeeld door noodzakelijke extra uitgaven, door het wegvallen van (een deel van) je inkomen of doordat het letsel je carrièrekansen verkleint. Een letselschadevergoeding is een financiële compensatie voor extra kosten en voor het inkomen dat je misloopt door je letsel. Omdat je het ongeval hebt opgelopen door toedoen van een ander helpen wij je graag een rechtvaardige letselschadevergoeding te verhalen op de tegenpartij.

Smartengeld

Smartengeld is onderdeel van de totale schadevergoeding in een letselschadezaak. Het is de vergoeding die je krijgt voor de immateriële schade die je lijdt door het opgelopen letsel: de lichamelijke pijn, het geestelijke leed en de vermindering van je levensvreugde. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van verschillende criteria. Je letselschadespecialist helpt je je schadeposten in kaart te brengen en geeft je een indicatie van de hoogte van het smartengeld.


Als de tegenpartij je kosten niet wil vergoeden

Als we de haalbaarheid van je zaak positief beoordelen, dan verwachten we dat we je schade op de tegenpartij kunnen verhalen. We zetten in dat geval alles op alles om je letselschadezaak tot een succes te maken. Maar het kan voorkomen dat in je letselschadezaak onenigheid ontstaat over de aansprakelijkheid of over de hoogte van de schadevergoeding. Je letselschadespecialist kan je dan adviseren om je zaak voor de rechter te brengen. Hiervoor schakelen we dan een letselschadeadvocaat in. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Onze letselschadespecialist kan je adviseren over de mogelijkheden en de kosten van een gerechtelijke procedure. De werkzaamheden die we al voor je verricht hebben, kosten je niets.

Schadevergoeding: dit moet je weten

Wat is eigenlijk een schadevergoeding? In deze video worden de meest gestelde vragen rondom het onderwerp schadevergoeding beantwoord door de BrandMR experts. Bijvoorbeeld wat als de tegenpartij niet mee wil werken? En hoeveel schadevergoeding kan je aanvragen?

Neem contact op

Direct gratis advies van een letselschadejurist

085 073 55 50

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Op jouw verzoek kunnen we ook bij je thuis langskomen