Aandacht voor herstel

Het oppakken van je oude leven na een ingrijpend ongeval is niet altijd even makkelijk.

Procederen

Na een ongeval kost het vaak tijd om lichamelijk maar ook emotioneel en sociaal te herstellen. Je moet leren omgaan met verdriet, pijn of verlies. Misschien worden je pijnklachten niet erkend of ervaar je belemmeringen bij het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden. Of misschien kun je bepaalde hobby’s niet meer uitoefenen of worstel je met de druk die je langdurige herstel uitoefent op andere gezinsleden.

Letselschade bestaat niet alleen uit lichamelijk letsel. Door een ongeval kan je met veel vragen rondlopen. “Waarom overkomt mij dit?” “Waarom zat de veroorzaker tijdens het rijden op zijn telefoon?” “Waarom reed hij zo hard terwijl hij niet op de weg lette?”

Ook je sociale leven kan door het ongeval en je letsel opeens op zijn kop staan. Ieder mens reageert hier weer anders op. Zomaar een paar voorbeelden:

“Doordat ik niet kan sporten met mijn vrienden, lijkt de vriendschap wel veranderd.”

“Ik heb hulp nodig van mijn tienerdochter bij mijn dagelijkse verzorging. Dat is voor haar en mij niet fijn. Ze moet in een keer zo ‘groot’ zijn.”

“Ik voel me eenzaam. Mijn familie vind dat ik het te vaak over het ongeluk heb en spreek ik nu niet zo vaak meer.”

“Het lukt mij niet om feestjes af te gaan of een kroeg te bezoeken met vrienden. Door de whiplash kan ik niet tegen licht en harde geluiden. Mijn vrienden zie ik daardoor steeds minder.”

Door onze ervaring met slachtoffers weten we hoe belangrijk het is voor je totale herstel om ook hier aandacht aan te geven.

Neem contact op

Heb je behoefte aan hulp om het ongeval een plek in je leven te geven? Of om antwoorden te vinden op de vragen die je hebt? Wil je extra ondersteuning bij je herstel?

Twijfel niet om contact met ons op te nemen en dit met ons te bespreken. Samen met jou kijken we dan naar de hulp die het meest geschikt is voor je.

Wij staan graag voor je klaar.

Neem contact op

Direct gratis advies van een letselschadejurist

085 073 55 50

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Op jouw verzoek kunnen we ook bij je thuis langskomen