Licht letsel na een ongeluk

Bij letsel denk je al snel aan bloed, breuken, ernstig hoofdletsel of blijvende invaliditeit. Het kan het gevolg zijn van een verkeers- of bedrijfsongeval of een ander ongeluk.

Je maakt veel kosten voor de behandeling van het letsel, er is grote emotionele schade en het verlies aan inkomen is groot omdat iemand lang niet kan werken of zelfs helemaal niet meer. En natuurlijk wil je dan als letselschadeslachtoffer de schade verhalen op de aansprakelijke wederpartij.

Maar wat als het letsel dat je oploopt gelukkig niet zo ernstig is? Kun je dit dan ook verhalen bij een wederpartij?

Het antwoord is ‘ja’. Bij letsel hoeft het niet altijd om ernstig letsel te gaan. Ook een kneuzing, een lichte hersenschudding of nek- en rugklachten kunnen vervelend zijn. Ook dan maak je kosten en wil je daarvoor graag gecompenseerd worden. En ook als je lichter letsel hebt opgelopen, heb je recht op schadevergoeding.

BrandMR-Youtube-Botsing-Parkeerplaats

Als je letsel hebt opgelopen kunnen de volgende schadeposten in aanmerking komen voor vergoeding:

  • kosten die je maakt om je letsel te laten behandelen
  • extra hulp in de huishouding, ook als deze hulp wordt geboden door familie of vrienden
  • verlies aan inkomen omdat je een tijdje niet kunt werken
  • smartengeld

De hoogte van de letselschadevergoeding wordt bepaald door heel concreet te kijken naar jouw situatie. Als je lichter letsel hebt opgelopen, zijn de kosten die je hebt gemaakt meestal niet erg hoog. Vaak heb je maar een weekje niet kunnen werken en dus zal de vergoeding minder hoog zijn dan wanneer je ernstig letsel oploopt. Als je ernstig letsel oploopt, volg je over het algemeen een langer behandeltraject en maak je daardoor meer kosten. Ook moet je vaak een hulp inhuren die jou helpt in de huishouding en raak je misschien langdurig of blijvend arbeidsongeschikt. De schade is dan groter en dus zal je ook een hogere schadevergoeding ontvangen. Maar altijd als je een ongeluk meemaakt en daarna lichamelijke klachten ervaart, is het verstandig om je te laten informeren door een letselschadejurist.

Neem contact op met ons intaketeam om te bespreken wat er is gebeurd. Want onze ervaren letselschadespecialisten kunnen geheel kosteloos optreden als jouw belangenbehartiger en de wederpartij voor jou aansprakelijk stellen. Eerst zal een letselschadespecialist met je meekijken of er een andere partij aansprakelijk gesteld kan worden voor wat jou overkomen is. Daarna bespreekt hij of zij met jou welk letsel je hebt opgelopen en welke mogelijke schadeposten je hebt. Zo zal er uiteindelijk niets over het hoofd worden gezien. En weet je zeker dat al jouw schade - hoe licht je letsel misschien ook is - netjes wordt vergoed.

Veelgestelde vragen

Als je na een ongeval lichamelijke klachten ervaart, is het altijd verstandig om op korte termijn contact op te nemen met je huisarts. Soms voelt het alsof dit niet nodig is. Je denkt misschien dat het wel meevalt. Maar het is ook om juridische redenen toch verstandig om even je huisarts te bellen. Als je namelijk kort na het ongeval met je huisarts contact hebt gehad over je klachten kan later goed worden aangetoond dat de klachten het gevolg zijn van het ongeval. Als je pas na een paar maanden voor het eerst contact opneemt met je huisarts, dan kan de verzekeraar van de wederpartij twijfelen aan het verband tussen de klachten en het ongeval. Dit kan voor vervelende discussies zorgen.

Als je slechts een aantal dagen klachten hebt ervaren en de schade lijkt mee te vallen, dan kan je dit ook zelf met de verzekering van de wederpartij bespreken. Je kunt zelf overzichtelijk in kaart brengen om welke klachten het ging, welke kosten je hebt moeten maken en welk verlies aan inkomen je wellicht hebt gehad. Blijken de klachten toch aan te houden? Of lukt het je niet om alles inzichtelijk te maken? Dan staat een van onze ervaren letselschadespecialisten je graag en geheel kosteloos bij.

Neem contact op

Direct gratis advies van een letselschadejurist

085 073 55 50

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Op jouw verzoek kunnen we ook bij je thuis langskomen