Rugletsel

Er bestaan verschillende vormen van rugletsel. Zo kun je je rug of je ruggengraat breken. Maar er kan bijvoorbeeld ook schade ontstaan aan de wervelkolom, het ruggenmerg of de zenuwbanen. Als het ruggenmerg is doorgesneden, is er sprake van een dwarslaesie. Ernstig rugletsel kan daarom een grote impact op je leven hebben. In sommige gevallen kan het zelfs levensbedreigend zijn.

Herstellen van rugletsel

Bedrijfsongeval

Of en hoeveel je kan herstellen van rugletsel is afhankelijk van de plaats en de ernst van je rugletsel. Behalve rust en genezing van je wonden is er meestal ook een revalidatie nodig. Ben je geopereerd aan je rug? Dan is het belangrijk om de eerste maanden na de operatie niet te tillen, te draaien of te buigen.

Over de duur van de revalidatie en het herstel is ook weinig te zeggen. Soms duurt het een paar maanden, soms is het een proces van jaren. Is er blijvende rugschade opgetreden (bijvoorbeeld door een dwarslaesie)? Dan kun je ook blijvende invalide worden door het ongeval.

Rugletsel en schadevergoeding

Kun je iemand anders verantwoordelijk stellen voor schade aan je rug? Dan heb je waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Brandmeester Letselschade biedt je in dat geval de hulp die je nodig hebt. Niet alleen voor de juridische kant van je letselschade maar ook als je vragen hebt over medische, financiële of sociale onderwerpen. Onze letselschadespecialisten staan je bij met deskundig en professioneel advies en doen er alles aan om een letselschadevergoeding voor je te claimen.

Neem contact op

Direct gratis advies van een letselschadejurist

085 073 55 50

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Op jouw verzoek kunnen we ook bij je thuis langskomen