Bescherming van slachtoffers: keurmerk en beschermd beroep voor letselschadespecialist
BrandMR-Youtube-Letsel

Misschien heb je het in het nieuws gehoord. Of heb je er zelf mee te maken gehad. Het aantal malafide letselschade ‘specialisten’ is de laatste vijf jaar met 25% toegenomen. Een schokkende conclusie, waaruit blijkt dat er teveel bedrijven zijn die misbruik maken van de kwetsbaarheid van letselschadeslachtoffers. Gelukkig worden er maatregelen genomen om dit een halt toe te roepen. Welke dat precies zijn, lees je hier.

Nationaal Keurmerk Letselschade: wat houdt het in?

Het keurmerk dat steeds meer erkenning krijgt, is het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL). Brandmeester Letselschade is hierbij aangesloten. Organisaties die dit keurmerk dragen, voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen en zijn betrouwbaar in de behandeling van letselschadeclaims. Zo weten slachtoffers dat hun zaak in goede handen is.

Het keurmerk voor letselschade garandeert verder dat de organisatie:

  1. Beschikt over voldoende deskundigheid op het gebied van letselschaderegeling
  2. Transparant is over de kosten en werkwijze
  3. Klantgericht en empathisch te werk gaat
  4. Een goede klachtenregeling heeft

Beschermd beroep = beschermd slachtoffer

In het nieuwsbericht van de NOS wordt ervoor gepleit het beroep van letselschadespecialist een beschermde status te geven. Daar staat Brandmeester Letselschade volledig achter. Bescherming van het beroep is een stap in de goede richting naar bescherming voor slachtoffers van letselschade. Hopelijk leidt dit tot meer integriteit, kwaliteit en herstel van vertrouwen in de hele branche.

Brandmeester heeft een team dat voldoet aan de hoge eisen van het NKL én beschikt over advocaten en juristen die weten waar ze het over hebben. We leiden onze letselschade-specialisten al sinds jaar en dag op tot NIVRE register expert. Dat betekent ook dat zij jaarlijks permanente educatie (PE) volgen waarmee de kwaliteit gewaarborgd blijft. Dat geeft slachtoffers van letselschade niet alleen een geruststellend gevoel, maar ook concrete hulp in een moeilijke tijd. Mochten we er met een verzekeraar niet uitkomen, is er bij Brandmeester altijd een mogelijkheid naar de rechter te stappen, maar dat is in de meeste zaken niet nodig.

Neem contact op

Conclusie

Heb je zelf te maken met letselschade? Aarzel dan niet, en neem contact met ons op om te kijken hoe we je kunnen helpen.

Neem contact op
fatbike

Letselschade | fatbike, schade, verkeer

De fatbike: stoer of schadeveroorzaker?

Fatbikes zie je tegenwoordig overal. De fietsen met brede banden en elektrische trapondersteuning zijn vooral populair onder de jongeren. Maar hoe stoer de fatbike er ook uit ziet, hij komt niet zonder risico’s.

Lees meer
Scooterongeluk (square)

Letselschade | Ongeluk, auto, scooter

De andere kant van de medaille

"Ik wil graag het verhaal van mijn dochter vertellen", zegt de man aan de andere kant van de lijn. "Ik wil dat jullie begrijpen dat elk verhaal twee kanten kent."

Lees meer
Vrouw met last van whiplash

Letselschade | whiplash, Advocaat

In gesprek met LSA-advocaat Simon de Groot (deel 5)

Simon de Groot is LSA-advocaat bij BrandMR. In vijf vraaggesprekken vragen we hem het hemd van het lijf over whiplash, een onderwerp waar Simon veel affiniteit mee heeft. In dit vijfde en laatste deel komt ter sprake wat het voor hem betekent om LSA-advocaat te zijn, hoe hij aankijkt tegen whiplashzaken in het bijzonder, wat hierbij zijn leidraad is en waarom whiplashzaken hem nog steeds blijven boeien.

Lees meer