Bescherming van slachtoffers: keurmerk en beschermd beroep voor letselschadespecialist
BrandMR-Youtube-Letsel

Misschien heb je het in het nieuws gehoord. Of heb je er zelf mee te maken gehad. Het aantal malafide letselschade ‘specialisten’ is de laatste vijf jaar met 25% toegenomen. Een schokkende conclusie, waaruit blijkt dat er teveel bedrijven zijn die misbruik maken van de kwetsbaarheid van letselschadeslachtoffers. Gelukkig worden er maatregelen genomen om dit een halt toe te roepen. Welke dat precies zijn, lees je hier.

Nationaal Keurmerk Letselschade: wat houdt het in?

Het keurmerk dat steeds meer erkenning krijgt, is het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL). Brandmeester Letselschade is hierbij aangesloten. Organisaties die dit keurmerk dragen, voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen en zijn betrouwbaar in de behandeling van letselschadeclaims. Zo weten slachtoffers dat hun zaak in goede handen is.

Het keurmerk voor letselschade garandeert verder dat de organisatie:

  1. Beschikt over voldoende deskundigheid op het gebied van letselschaderegeling
  2. Transparant is over de kosten en werkwijze
  3. Klantgericht en empathisch te werk gaat
  4. Een goede klachtenregeling heeft

Beschermd beroep = beschermd slachtoffer

In het nieuwsbericht van de NOS wordt ervoor gepleit het beroep van letselschadespecialist een beschermde status te geven. Daar staat Brandmeester Letselschade volledig achter. Bescherming van het beroep is een stap in de goede richting naar bescherming voor slachtoffers van letselschade. Hopelijk leidt dit tot meer integriteit, kwaliteit en herstel van vertrouwen in de hele branche.

Brandmeester heeft een team dat voldoet aan de hoge eisen van het NKL én beschikt over advocaten en juristen die weten waar ze het over hebben. We leiden onze letselschade-specialisten al sinds jaar en dag op tot NIVRE register expert. Dat betekent ook dat zij jaarlijks permanente educatie (PE) volgen waarmee de kwaliteit gewaarborgd blijft. Dat geeft slachtoffers van letselschade niet alleen een geruststellend gevoel, maar ook concrete hulp in een moeilijke tijd. Mochten we er met een verzekeraar niet uitkomen, is er bij Brandmeester altijd een mogelijkheid naar de rechter te stappen, maar dat is in de meeste zaken niet nodig.

Neem contact op

Conclusie

Heb je zelf te maken met letselschade? Aarzel dan niet, en neem contact met ons op om te kijken hoe we je kunnen helpen.

Neem contact op
man in groene blouse met whiplash

Letselschade | whiplash, Advocaat, letselschade

In gesprek met LSA-advocaat Simon de Groot (deel 4)

Simon de Groot is LSA-advocaat bij BrandMR. In vijf vraaggesprekken vragen we hem het hemd van het lijf over whiplash, een onderwerp waar Simon veel affiniteit mee heeft. In dit vierde deel vragen we hem hoe hij ermee omgaat als iemand het lastig vindt om hulp te vragen en hoe belangrijk levensstijl is bij herstel.

Lees meer
Persoon met een whipplash

Letselschade | whiplash, Advocaat, letselschade

In gesprek met LSA-advocaat Simon de Groot (deel 3)

Simon de Groot is LSA-advocaat bij Brandmeester. In vijf vraaggesprekken vragen we hem het hemd van het lijf over whiplash, een onderwerp waar Simon veel affiniteit mee heeft. In dit derde deel vragen we hem hoe hij klachten beoordeelt en waarom hij onderscheidt maakt tussen klachten en beperkingen.

Lees meer
Whiplash klachten

Letselschade | whiplash, Advocaat, letselschade

Letselschade advocaat Simon over zijn expertise: whiplash (deel 2)

“Als mensen mij niet vertrouwen, dan kan ik er net zo goed mee ophouden.” Whiplash is een geval apart als het aankomt op letselschade. In vijf vraaggesprekken deelt Letselschade Advocaat Simon de Groot zijn inzichten over dit onderwerp. Lees in dit tweede blog hoe een persoonlijke aanpak bijdraagt aan een succesvolle schadeafwikkeling.

Lees meer