Een foto vertelt meer dan 1000 woorden

Soms krijg je als letselschaderegelaar allerlei foto’s van verwondingen toegezonden die iemand heeft opgelopen bij een verkeers- of arbeidsongeval. De ene keer is dat een foto van een sneetje in een vinger of een foto van een kneuzing. Dan weer een foto van een forse beenwond. Maar soms ook erger.

Na meer dan 25 jaar in het letselschadevak moet ik zeggen dat ik er over het algemeen goed mee om kan gaan. Het blijft echter bijzonder dat iemand die mij nog maar net heeft ingeschakeld als belangenbehartiger mij zomaar dit soort foto’s toestuurt. Of persoonlijke dingen met mij deelt terwijl zij mij nog maar net kennen. Voor mij is dat heel fijn. Klaarblijkelijk vertrouwen de slachtoffers me genoeg om dit soort dingen met mij te delen. En ik moet zeggen dat ik zelf ook wel persoonlijke dingen van mezelf deel met de slachtoffers.

De slachtoffers vertrouwen erop dat wij er goed mee omgaan. En daar mogen ze ook vanuit gaan want wij zijn wel een kantoor met het Nationaal Keurmerk Letselschade. De foto’s met verwondingen stuur ik eigenlijk alleen naar mijn medisch adviseur of aan de medisch adviseur van de verzekeraar van de tegenpartij. Zo krijgen zij een goed beeld van het opgelopen letsel en - soms ook - de impact van een ongeval.

Natuurlijk laten dit soort persoonlijke foto’s mij niet koud. Ik ben tenslotte ook maar een mens. Vooral wanneer het gaat om ernstige verwondingen of bij ongevallen met kleine kinderen.

Wat ik soms wel jammer vind, is dat de behandelaar van een verzekeraar dit soort foto’s niet te zien krijgen vanwege privacy-overwegingen. Want soms vertelt een foto duidelijker dan 1000 woorden wat de impact van een ongeval voor een slachtoffer is

cover_verkeersaansprakelijkheid_buitenland_square

Letselschade | aansprakelijkheid, buitenland, verkeer

Hoe zit het eigenlijk met verkeersaan-sprakelijkheid in het buitenland?

Ik heb de lente gemist. Niet het jaargetijde zelf gelukkig. Bloemetjes, bijtjes en lammetjes in de wei, alles is voorbij gekomen. Het is de blog over de lente die ik heb gemist. Compleet vergeten te schrijven! De eerste blog die ik ooit schreef ging over de herfst en de invloed van dit jaargetijde op het soort intakes dat we aan de telefoon krijgen. Afgelopen winter schreef ik over de risico’s van bevroren autoruiten. En nu? Nu de eerste hitteperiode achter de rug is, komt de zomervakantie in zicht. En dus heb ik zin om te schrijven over meer zomerse onderwerpen. Zoals: mag je met je slippers aan autorijden? Of: hoe zit het eigenlijk wanneer ik op vakantie in het buitenland letsel oploop? Maar nu kom ik er dus achter dat ik in mijn seizoenenreeks de lente helemaal heb overgeslagen.

Lees meer
cover_fietsexamen_square

Letselschade | fiets, verkeer, fietsongeluk

Wie moet hier nou eigenlijk op fietsexamen?

De laatste weken voor de zomervakantie zijn aangebroken. Waar voor de meeste kinderen die weken niet snel genoeg voorbij kunnen vliegen, is er vaak één groep waarvan de meeste leerlingen de tijd tot de vakantie stiekem nog een beetje willen rekken. Groep 8: de schoolverlaters. Want ja, na de zomervakantie start het grote nieuwe avontuur dat middelbare school heet. Zijn ze opeens niet meer de oudste maar de jongste guppies van de school. En dus zijn er nogal wat kinderen die het liefst nog een tijdje langer op de oude vertrouwde basisschool willen blijven.

Lees meer
hondenbeet cover

Letselschade | Verzekering, Letsel, hondenbeet

“Maar die van ons doet niets hoor”

Sinds een half jaar ongeveer woon ik samen met mijn vriend in een superleuk appartement. Helaas zijn huisdieren hier niet toegestaan. Alhoewel mijn vriend daar niet zoveel problemen mee heeft, vind ik het soms een groot gemis. Ik ben opgegroeid met een klein, lief, zwart hondje in huis. Ze was 16 jaar oud geworden en het was dan ook een groot gemis toen de woonkamer vorig jaar opeens leeg was als ik thuis kwam.

Lees meer