Onmisbaar: een SVI-verzekering

Op de verjaardag van een wederzijdse kennis ontmoette ik Jasper. Jasper woont in de omgeving Maastricht, is 26 jaar oud en werkte tot een tijdje geleden als asbestverwijderaar.

We raakten aan de praat en Jasper vertelde mij dat hij ongeveer een jaar geleden een verkeersongeval had meegemaakt. Hij reed op een avond terug naar huis, verloor de macht over het stuur en knalde tegen een boom. Als gevolg van dit ongeval liep hij dusdanig letsel op aan zijn rechterbeen dat deze uiteindelijk gedeeltelijk geamputeerd moest worden. Afgezien van het lichamelijk letsel kreeg hij ook psychische klachten. Hij is volledig arbeidsongeschikt geraakt voor zijn huidige werk.

Omdat hij het ongeval zelf had veroorzaakt dacht Jasper - en ook zijn familie - dat hij geen recht had op schadevergoeding voor het letsel dat hij had opgelopen. Maar tijdens ons gesprek bleek dat Jasper wel een zogenaamde schadeverzekering voor inzittenden (afgekort SVI) had afgesloten. Voor iedereen die net als Jasper niet wist wat hij heeft aan zijn SVI-verzekering: wanneer je zelf een auto-ongeluk hebt veroorzaakt en je loopt daarbij letsel op, dan kun je alle schadeposten claimen bij de verzekeraar waar je de SVI-verzekering hebt afgesloten. Alle kosten die je voor het verkeersongeval nog niet had, komen in aanmerking.

In het geval van Jasper is dit onder andere inkomensschade: hij kan zijn werk niet meer uitoefenen. Maar ook de kosten voor een hondenuitlaatservice omdat hij zijn hond na het ongeval niet kon uitlaten. Naast alle materiele kosten kan hij ook immateriële kosten (smartengeld) claimen voor het leed dat hij heeft meegemaakt door het ongeval.

Verder worden ook kosten voor rechtshulp meeverzekerd bij de SVI-verzekering. Je kunt dus kosteloos een letselschadejurist inschakelen die voor jou je letselschade gaat claimen bij de SVI-verzekeraar.

Zo gezegd zo gedaan. De zaak van Jasper is door ons in behandeling genomen. Nadat zijn schadeposten werden vergoed, is er een arbeidsdeskundige ingeschakeld die hem zal begeleiden naar passend werk. Ook zal een herstelcoach Jasper helpen om sneller te herstellen van de vervelende gebeurtenis die hij heeft meegemaakt.

Eind goed al goed is niet de juiste bewoording. Maar Jasper kan wel weer met goede moed de toekomst tegemoet.

Letselschade keurmerk (square)

Letselschade | NIVRE, letselschade, NKL, LSA

Waarom zou ik mijn zaak melden bij een letselschadebureau met een keurmerk?

Bij letselschade draait alles om vertrouwen. Je wilt een belangenbehartiger die jouw zaak zorgvuldig, professioneel en eerlijk afhandelt. Hier spelen keurmerken een sleutelrol: ze waarborgen dat een bureau voldoet aan hoge kwaliteits- en gedragsnormen. Recente jurisprudentie onderstreept dit belang. Zo besloot het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dat verzekeraar Unigarant mocht weigeren samen te werken met een bureau dat niet voldeed aan deze normen. Meer verzekeraars hebben de samenwerking met dit letselschadebureau opgezegd vanwege een gebrek aan kwaliteit en integriteit. En helaas zijn er meer bureaus actief die geen kwaliteit leveren en onvoldoende oog hebben voor de belangen van het slachtoffer. Dit toont aan hoe belangrijk het is om jouw zaak onder te brengen bij een erkend letselschadebureau.

Lees meer
Vakantie frustraties (square)

Letselschade | vakantie, werken

Vakantie frustraties

Het blijft een terugkerende frustratie: vakantie! 'Waar gaan jullie heen?', 'wat zijn jullie plannen?' of 'waar zijn jullie geweest?', 'wat hebben jullie gedaan?'.

Lees meer
Restaurant van een klant

Letselschade | letselschade, verhaal, muziek

CHESTER’S CHARISMA

Over een etentje en een zelfmoord

Lees meer