Onmisbaar: een SVI-verzekering

Op de verjaardag van een wederzijdse kennis ontmoette ik Jasper. Jasper woont in de omgeving Maastricht, is 26 jaar oud en werkte tot een tijdje geleden als asbestverwijderaar.

We raakten aan de praat en Jasper vertelde mij dat hij ongeveer een jaar geleden een verkeersongeval had meegemaakt. Hij reed op een avond terug naar huis, verloor de macht over het stuur en knalde tegen een boom. Als gevolg van dit ongeval liep hij dusdanig letsel op aan zijn rechterbeen dat deze uiteindelijk gedeeltelijk geamputeerd moest worden. Afgezien van het lichamelijk letsel kreeg hij ook psychische klachten. Hij is volledig arbeidsongeschikt geraakt voor zijn huidige werk.

Omdat hij het ongeval zelf had veroorzaakt dacht Jasper - en ook zijn familie - dat hij geen recht had op schadevergoeding voor het letsel dat hij had opgelopen. Maar tijdens ons gesprek bleek dat Jasper wel een zogenaamde schadeverzekering voor inzittenden (afgekort SVI) had afgesloten. Voor iedereen die net als Jasper niet wist wat hij heeft aan zijn SVI-verzekering: wanneer je zelf een auto-ongeluk hebt veroorzaakt en je loopt daarbij letsel op, dan kun je alle schadeposten claimen bij de verzekeraar waar je de SVI-verzekering hebt afgesloten. Alle kosten die je voor het verkeersongeval nog niet had, komen in aanmerking.

In het geval van Jasper is dit onder andere inkomensschade: hij kan zijn werk niet meer uitoefenen. Maar ook de kosten voor een hondenuitlaatservice omdat hij zijn hond na het ongeval niet kon uitlaten. Naast alle materiele kosten kan hij ook immateriële kosten (smartengeld) claimen voor het leed dat hij heeft meegemaakt door het ongeval.

Verder worden ook kosten voor rechtshulp meeverzekerd bij de SVI-verzekering. Je kunt dus kosteloos een letselschadejurist inschakelen die voor jou je letselschade gaat claimen bij de SVI-verzekeraar.

Zo gezegd zo gedaan. De zaak van Jasper is door ons in behandeling genomen. Nadat zijn schadeposten werden vergoed, is er een arbeidsdeskundige ingeschakeld die hem zal begeleiden naar passend werk. Ook zal een herstelcoach Jasper helpen om sneller te herstellen van de vervelende gebeurtenis die hij heeft meegemaakt.

Eind goed al goed is niet de juiste bewoording. Maar Jasper kan wel weer met goede moed de toekomst tegemoet.

Whiplash klachten

Letselschade | whiplash, Advocaat, letselschade

Letselschade advocaat Simon over zijn expertise: whiplash (deel 2)

“Als mensen mij niet vertrouwen, dan kan ik er net zo goed mee ophouden.” Whiplash is een geval apart als het aankomt op letselschade. In vijf vraaggesprekken deelt Letselschade Advocaat Simon de Groot zijn inzichten over dit onderwerp. Lees in dit tweede blog hoe een persoonlijke aanpak bijdraagt aan een succesvolle schadeafwikkeling.

Lees meer
sneeuwvrij

Letselschade | sneeuw, slecht weer, letsel

Sneeuwpret of winterleed?

In deze terugblik neemt Carla ons mee naar de koude dagen van sneeuw en vorst, waarbij ze haar ervaringen en observaties deelt.

Lees meer
Vriendelijke advocaat

Letselschade | vriendelijkheid, Advocaat, conflice

Advocaat van vriendelijkheid

Afgelopen zaterdag was het 'Doe vriendelijk dag'. Dat wist ik eerder ook niet, maar ik, en met mij heel Brandmeester, ben voorstander van deze dag. Want ga maar eens na: hoeveel kun je wel niet bereiken met een beetje vriendelijkheid?

Lees meer