Help! Ik heb letselschade! Wat nu?
BrandMR_Ongeluk-op-werk_600

Volgens Wikipedia is letselschade ‘de lichamelijke en geestelijke materiële en immateriële schade die een mens kan ondervinden als hij of zij bij een ongeval betrokken is.’ Dat klinkt een stuk ingewikkelder dan het daadwerkelijk is. Tenminste, voor ons als belangenbehartiger. Maar wanneer je geen ervaring hebt op het gebied van letselschade - en gelukkig geldt dat voor veel mensen - dan lijkt het allemaal abracadabra. In deze blog leg ik je graag uit wat letselschade precies inhoudt. En veel belangrijker nog, wat je moet doen nadat je letselschade hebt opgelopen.

Om het wat makkelijker te zeggen wordt met schade de gevolgen van een ongeval bedoeld. Het kan dan gaan om een verkeersongeval of een ongeval op het werk. Maar bijvoorbeeld ook letsel dat je als gevolg van een medische fout hebt opgelopen of doordat je gebeten bent door de hond van de buurman. Wanneer er spullen kapot zijn gegaan - denk daarbij aan je auto of je kleding - dan praten we over materiële schade. Heb je lichamelijke of geestelijke klachten door het ongeval? Dan wordt dat letselschade genoemd.

Wanneer iemand anders aansprakelijk is voor het ontstaan van het ongeval, dan kun je alle schade die je lijdt door het ongeval verhalen op die aansprakelijke partij. De eerste stap is dan aantonen dat niet jij maar de tegenpartij verantwoordelijk is voor het ongeval. Wanneer je als fietser geen voorrang krijgt van een automobilist, dan is de toedracht en aansprakelijkheid al snel duidelijk. Maar wat als de tegenpartij de plaats van het ongeval verlaat zonder zijn gegevens achter te laten? Of als er een ongeval op het werk gebeurt omdat je niet goed hebt opgelet bij de zaagmachine en je baas zegt dat het ongeluk jouw eigen schuld is? Er zijn helaas nogal wat situaties denkbaar waarbij de toedracht niet duidelijk is en je wel wat hulp kan gebruiken. Er komt ook nogal wat op je af na een ongeval. Zeker wanneer je daarbij ook nog eens letsel hebt opgelopen.

En over letsel gesproken, wat moet je daar onder verstaan? We krijgen regelmatig mensen aan de telefoon die op onze vraag of er sprake van letsel is antwoorden: “Nee hoor, gelukkig geen letsel. Maar ik heb wel veel last van mijn enkel, ik heb schaafwonden en ben nogal duizelig door de val op mijn hoofd.” Er is dan toch wel wat meer aan de hand. Onder letsel verstaan we alle soorten klachten die je door een ongeval hebt opgelopen. Dus niet alleen gebroken botten maar ook kneuzingen, schaafwonden of zelfs angstklachten.

Stel, je bent betrokken geraakt bij een ongeval, hebt letsel opgelopen en komt er met de tegenpartij of verzekeringsmaatschappij niet uit. En dan? Gelukkig kun je dan terecht bij een belangenbehartiger zoals Brandmeester. Wij hebben een luisterend oor, adviseren je over de mogelijkheden en kunnen er voor zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. Bijvoorbeeld door de tegenpartij aansprakelijk te stellen. En in een later stadium met de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij in gesprek te gaan over de hoogte van de schadevergoeding. Maar ook door samen met jou te kijken naar wat je nodig hebt om verder te kunnen. Heb je bijvoorbeeld hulp nodig in het huishouden? Of kun je door je klachten de kinderen niet naar school of naar hun sportclub brengen? Dan ondersteunen we je ook op dit gebied en kijken samen met jou en de verzekeringsmaatschappij naar de mogelijkheden.

Intake_ContactBlock_2

Heb je nog vragen? Dan staan de letselschadejuristen van ons intaketeam altijd voor je klaar. Elke werkdag zijn we van 08:30 tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar op 085 073 55 50. Je kunt je vraag ook achterlaten via de chatfunctie of ons contactformulier invullen.

Neem contact op
Letselschade keurmerk (square)

Letselschade | NIVRE, letselschade, NKL, LSA

Waarom zou ik mijn zaak melden bij een letselschadebureau met een keurmerk?

Bij letselschade draait alles om vertrouwen. Je wilt een belangenbehartiger die jouw zaak zorgvuldig, professioneel en eerlijk afhandelt. Hier spelen keurmerken een sleutelrol: ze waarborgen dat een bureau voldoet aan hoge kwaliteits- en gedragsnormen. Recente jurisprudentie onderstreept dit belang. Zo besloot het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dat verzekeraar Unigarant mocht weigeren samen te werken met een bureau dat niet voldeed aan deze normen. Meer verzekeraars hebben de samenwerking met dit letselschadebureau opgezegd vanwege een gebrek aan kwaliteit en integriteit. En helaas zijn er meer bureaus actief die geen kwaliteit leveren en onvoldoende oog hebben voor de belangen van het slachtoffer. Dit toont aan hoe belangrijk het is om jouw zaak onder te brengen bij een erkend letselschadebureau.

Lees meer
Gebroken been (square)

Letselschade | auto-ongeluk, letselschade, been

Een gebroken been na auto-ongeluk: hoe BrandMR je helpt!

Een auto-ongeluk kan je leven plotseling op zijn kop zetten. De schok, de pijn en de onzekerheid kunnen overweldigend zijn, vooral als je te maken krijgt met een gebroken been. Bij BrandMR Letselschade begrijpen we hoe ingrijpend deze situatie voor je is en zijn we er om je te helpen. Hier zijn de stappen die je moet nemen en hoe wij je kunnen ondersteunen.

Lees meer
Vakantie frustraties (square)

Letselschade | vakantie, werken

Vakantie frustraties

Het blijft een terugkerende frustratie: vakantie! 'Waar gaan jullie heen?', 'wat zijn jullie plannen?' of 'waar zijn jullie geweest?', 'wat hebben jullie gedaan?'.

Lees meer