Help! Ik heb een verkeersongeval gehad!

Verkeer is overal om ons heen. Vanaf het moment dat je je voordeur uit stapt en over de stoep loopt, ben je onderdeel van het verkeer. Ook toen je nog als klein kind was aan de hand van pap of mam liep - hobbelend naar opa en oma een straat verderop - was je al een verkeersdeelnemer. En als oudje - racend in een scootmobiel - ben je dat nog steeds. En ook in al die jaren daartussen kom je dagelijks in aanraking met het verkeer.

BrandMR_Letsel_640

Als kinderen tussen 10 en 12 jaar oud zijn, krijgen ze een theoretisch examen over de verkeersregels. Ze moeten dan ook een praktijkexamen afleggen op de fiets. Zo kunnen ouders hun kroost na hun tijd op de basisschool in het dorp met een gerust hart naar de middelbare school in de drukke stad laten fietsen.

Vanaf 16 jaar mag je autorijlessen nemen. Ook dan komen alle verkeersregels aan bod en worden alle verkeersborden, voorrangsregels, uitzonderingen en verkeerssituaties in je hoofd geprent. Hopelijk word je zo een behendig bestuurder en weet je in elke verkeerssituatie wat je moet doen.

Verkeersongeval

Maar dan opeens gebeurt het. Ook jij bent de klos. Je raakt betrokken bij een verkeersongeval. Je houdt je altijd netjes aan de regels en hebt voldoende ervaring als autobestuurder. Maar toch overkomt het je. Een auto van links rijdt je op een kruispunt aan of iemand botst ineens achter tegen je op. “Help! Wat moet ik doen?”

Als je als automobilist betrokken raakt bij een verkeersongeval, kan je daar niet altijd iets aan doen. Maar als een ander motorvoertuig aansprakelijk is voor het ongeval, dan kan je deze partij wel aansprakelijk stellen. Een WAM-verzekering is immers verplicht voor elke eigenaar van een motorvoertuig. Dus vul altijd samen met de andere betrokkene(n) een schadeaangifteformulier in. Zo weet je van elkaar waar je verzekerd bent.

Schadevergoeding

Helaas kan een botsing met een auto met veel kracht gepaard gaan. Als je lichaam een flinke klap krijgt, kan dit voor letsel zorgen. Je krijgt bijvoorbeeld pijn aan je nek, je schouders of je rug. Maar je kunt ook botbreuken of hersenletsel oplopen. Dit maak het afwikkelen van een auto-ongeval een stuk ingewikkelder.

Gelukkig kan je deze letselschade verhalen op de aansprakelijke wederpartij. Zo kun je onder andere een schadevergoeding krijgen voor het letsel dat je hebt opgelopen, een vergoeding voor de kosten die je maakt voor de behandeling van je letsel en een smartengeldvergoeding. Ook heb je recht op een belangenbehartiger die je bijstaat in het verhalen van je letselschade bij de aansprakelijke partij. Dit betekent dat onze letselschadespecialisten jou als geheel kosteloos kunnen bijstaan. Maak hier dus ook zeker gebruik van. Op een letselschadespecialist kun je vertrouwen. En zo weet je in ieder geval zeker dat het ongeval goed wordt afgewikkeld.

Belangenbehartiger

Zoals gezegd groeit iedereen op met verkeer om zich heen. En omdat je in het verkeer nu eenmaal niet alleen bent, kan je door een ander betrokken raken bij een ongeval. Als je hierdoor letsel oploopt en kosten maakt, wil je graag dat de aansprakelijke partij dit vergoedt.

En daar zijn wij dan weer goed in: optreden als jouw belangenbehartiger en ervoor zorgen dat de aansprakelijke partij je kosten vergoedt. Dus neem gerust contact met ons op. Wij bespreken dit graag met je. De letselschadejuristen van ons intaketeam staan altijd voor je klaar. Dagelijks zijn we van 08:30 tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar op 085 073 55 50. Maar je kunt je vraag ook achterlaten via de chatfunctie van www.brandmrletselschade.nl of ons contactformulier invullen.

cover_verkeersaansprakelijkheid_buitenland_square

Letselschade | aansprakelijkheid, buitenland, verkeer

Hoe zit het eigenlijk met verkeersaan-sprakelijkheid in het buitenland?

Ik heb de lente gemist. Niet het jaargetijde zelf gelukkig. Bloemetjes, bijtjes en lammetjes in de wei, alles is voorbij gekomen. Het is de blog over de lente die ik heb gemist. Compleet vergeten te schrijven! De eerste blog die ik ooit schreef ging over de herfst en de invloed van dit jaargetijde op het soort intakes dat we aan de telefoon krijgen. Afgelopen winter schreef ik over de risico’s van bevroren autoruiten. En nu? Nu de eerste hitteperiode achter de rug is, komt de zomervakantie in zicht. En dus heb ik zin om te schrijven over meer zomerse onderwerpen. Zoals: mag je met je slippers aan autorijden? Of: hoe zit het eigenlijk wanneer ik op vakantie in het buitenland letsel oploop? Maar nu kom ik er dus achter dat ik in mijn seizoenenreeks de lente helemaal heb overgeslagen.

Lees meer
cover_fietsexamen_square

Letselschade | fiets, verkeer, fietsongeluk

Wie moet hier nou eigenlijk op fietsexamen?

De laatste weken voor de zomervakantie zijn aangebroken. Waar voor de meeste kinderen die weken niet snel genoeg voorbij kunnen vliegen, is er vaak één groep waarvan de meeste leerlingen de tijd tot de vakantie stiekem nog een beetje willen rekken. Groep 8: de schoolverlaters. Want ja, na de zomervakantie start het grote nieuwe avontuur dat middelbare school heet. Zijn ze opeens niet meer de oudste maar de jongste guppies van de school. En dus zijn er nogal wat kinderen die het liefst nog een tijdje langer op de oude vertrouwde basisschool willen blijven.

Lees meer
patient in gesprek met de dokter

Letselschade | medische behandeling, Medische fout, informed consent

Informed consent

Bijna 13 jaar geleden kwam mijn zoon ter wereld. Een paar weken eerder dan verwacht en met twee prachtige voetjes in een ietwat bijzondere stand. Tijdens de zwangerschap werd dit al geconstateerd en tegen de tijd dat hij geboren werd, wisten we precies hoe het eruit zou komen te zien, welke behandelingen hij ervoor zou krijgen en wat het toekomstperspectief was.

Lees meer