Help! Ik heb een verkeersongeval gehad!

Verkeer is overal om ons heen. Vanaf het moment dat je je voordeur uit stapt en over de stoep loopt, ben je onderdeel van het verkeer. Ook toen je nog als klein kind was aan de hand van pap of mam liep - hobbelend naar opa en oma een straat verderop - was je al een verkeersdeelnemer. En als oudje - racend in een scootmobiel - ben je dat nog steeds. En ook in al die jaren daartussen kom je dagelijks in aanraking met het verkeer.

BrandMR_Letsel_640

Als kinderen tussen 10 en 12 jaar oud zijn, krijgen ze een theoretisch examen over de verkeersregels. Ze moeten dan ook een praktijkexamen afleggen op de fiets. Zo kunnen ouders hun kroost na hun tijd op de basisschool in het dorp met een gerust hart naar de middelbare school in de drukke stad laten fietsen.

Vanaf 16 jaar mag je autorijlessen nemen. Ook dan komen alle verkeersregels aan bod en worden alle verkeersborden, voorrangsregels, uitzonderingen en verkeerssituaties in je hoofd geprent. Hopelijk word je zo een behendig bestuurder en weet je in elke verkeerssituatie wat je moet doen.

Verkeersongeval

Maar dan opeens gebeurt het. Ook jij bent de klos. Je raakt betrokken bij een verkeersongeval. Je houdt je altijd netjes aan de regels en hebt voldoende ervaring als autobestuurder. Maar toch overkomt het je. Een auto van links rijdt je op een kruispunt aan of iemand botst ineens achter tegen je op. “Help! Wat moet ik doen?”

Als je als automobilist betrokken raakt bij een verkeersongeval, kan je daar niet altijd iets aan doen. Maar als een ander motorvoertuig aansprakelijk is voor het ongeval, dan kan je deze partij wel aansprakelijk stellen. Een WAM-verzekering is immers verplicht voor elke eigenaar van een motorvoertuig. Dus vul altijd samen met de andere betrokkene(n) een schadeaangifteformulier in. Zo weet je van elkaar waar je verzekerd bent.

Schadevergoeding

Helaas kan een botsing met een auto met veel kracht gepaard gaan. Als je lichaam een flinke klap krijgt, kan dit voor letsel zorgen. Je krijgt bijvoorbeeld pijn aan je nek, je schouders of je rug. Maar je kunt ook botbreuken of hersenletsel oplopen. Dit maak het afwikkelen van een auto-ongeval een stuk ingewikkelder.

Gelukkig kan je deze letselschade verhalen op de aansprakelijke wederpartij. Zo kun je onder andere een schadevergoeding krijgen voor het letsel dat je hebt opgelopen, een vergoeding voor de kosten die je maakt voor de behandeling van je letsel en een smartengeldvergoeding. Ook heb je recht op een belangenbehartiger die je bijstaat in het verhalen van je letselschade bij de aansprakelijke partij. Dit betekent dat onze letselschadespecialisten jou als geheel kosteloos kunnen bijstaan. Maak hier dus ook zeker gebruik van. Op een letselschadespecialist kun je vertrouwen. En zo weet je in ieder geval zeker dat het ongeval goed wordt afgewikkeld.

Belangenbehartiger

Zoals gezegd groeit iedereen op met verkeer om zich heen. En omdat je in het verkeer nu eenmaal niet alleen bent, kan je door een ander betrokken raken bij een ongeval. Als je hierdoor letsel oploopt en kosten maakt, wil je graag dat de aansprakelijke partij dit vergoedt.

En daar zijn wij dan weer goed in: optreden als jouw belangenbehartiger en ervoor zorgen dat de aansprakelijke partij je kosten vergoedt. Dus neem gerust contact met ons op. Wij bespreken dit graag met je. De letselschadejuristen van ons intaketeam staan altijd voor je klaar. Dagelijks zijn we van 08:30 tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar op 085 073 55 50. Maar je kunt je vraag ook achterlaten via de chatfunctie van www.brandmrletselschade.nl of ons contactformulier invullen.

Vrouw met last van whiplash

Letselschade | whiplash, Advocaat

In gesprek met LSA-advocaat Simon de Groot (deel 5)

Simon de Groot is LSA-advocaat bij BrandMR. In vijf vraaggesprekken vragen we hem het hemd van het lijf over whiplash, een onderwerp waar Simon veel affiniteit mee heeft. In dit vijfde en laatste deel komt ter sprake wat het voor hem betekent om LSA-advocaat te zijn, hoe hij aankijkt tegen whiplashzaken in het bijzonder, wat hierbij zijn leidraad is en waarom whiplashzaken hem nog steeds blijven boeien.

Lees meer
Wat te doen bij letselschade infuus ziekenhuis (square)

Letselschade | Ongeluk, aansprakelijkheid, letselschadespecialist

Wat te doen als je letselschade oploopt na een ongeval?

Stel je voor: je staat netjes te wachten totdat de verkeerslichten op groen springen en ineens knalt er een andere auto achterop. Je bent geschrokken, voelt pijn en beseft dat je letsel hebt opgelopen. Wat moet je nu doen? In deze blog leggen we stap voor stap uit wat je kunt verwachten bij het claimen van letselschade, vanaf het moment van het ongeval tot aan de uiteindelijke schadevergoeding.

Lees meer
man in groene blouse met whiplash

Letselschade | whiplash, Advocaat, letselschade

In gesprek met LSA-advocaat Simon de Groot (deel 4)

Simon de Groot is LSA-advocaat bij BrandMR. In vijf vraaggesprekken vragen we hem het hemd van het lijf over whiplash, een onderwerp waar Simon veel affiniteit mee heeft. In dit vierde deel vragen we hem hoe hij ermee omgaat als iemand het lastig vindt om hulp te vragen en hoe belangrijk levensstijl is bij herstel.

Lees meer