Help! Ik heb een verkeersongeval gehad!

Verkeer is overal om ons heen. Vanaf het moment dat je je voordeur uit stapt en over de stoep loopt, ben je onderdeel van het verkeer. Ook toen je nog als klein kind was aan de hand van pap of mam liep - hobbelend naar opa en oma een straat verderop - was je al een verkeersdeelnemer. En als oudje - racend in een scootmobiel - ben je dat nog steeds. En ook in al die jaren daartussen kom je dagelijks in aanraking met het verkeer.

BrandMR_Letsel_640

Als kinderen tussen 10 en 12 jaar oud zijn, krijgen ze een theoretisch examen over de verkeersregels. Ze moeten dan ook een praktijkexamen afleggen op de fiets. Zo kunnen ouders hun kroost na hun tijd op de basisschool in het dorp met een gerust hart naar de middelbare school in de drukke stad laten fietsen.

Vanaf 16 jaar mag je autorijlessen nemen. Ook dan komen alle verkeersregels aan bod en worden alle verkeersborden, voorrangsregels, uitzonderingen en verkeerssituaties in je hoofd geprent. Hopelijk word je zo een behendig bestuurder en weet je in elke verkeerssituatie wat je moet doen.

Verkeersongeval

Maar dan opeens gebeurt het. Ook jij bent de klos. Je raakt betrokken bij een verkeersongeval. Je houdt je altijd netjes aan de regels en hebt voldoende ervaring als autobestuurder. Maar toch overkomt het je. Een auto van links rijdt je op een kruispunt aan of iemand botst ineens achter tegen je op. “Help! Wat moet ik doen?”

Als je als automobilist betrokken raakt bij een verkeersongeval, kan je daar niet altijd iets aan doen. Maar als een ander motorvoertuig aansprakelijk is voor het ongeval, dan kan je deze partij wel aansprakelijk stellen. Een WAM-verzekering is immers verplicht voor elke eigenaar van een motorvoertuig. Dus vul altijd samen met de andere betrokkene(n) een schadeaangifteformulier in. Zo weet je van elkaar waar je verzekerd bent.

Schadevergoeding

Helaas kan een botsing met een auto met veel kracht gepaard gaan. Als je lichaam een flinke klap krijgt, kan dit voor letsel zorgen. Je krijgt bijvoorbeeld pijn aan je nek, je schouders of je rug. Maar je kunt ook botbreuken of hersenletsel oplopen. Dit maak het afwikkelen van een auto-ongeval een stuk ingewikkelder.

Gelukkig kan je deze letselschade verhalen op de aansprakelijke wederpartij. Zo kun je onder andere een schadevergoeding krijgen voor het letsel dat je hebt opgelopen, een vergoeding voor de kosten die je maakt voor de behandeling van je letsel en een smartengeldvergoeding. Ook heb je recht op een belangenbehartiger die je bijstaat in het verhalen van je letselschade bij de aansprakelijke partij. Dit betekent dat onze letselschadespecialisten jou als geheel kosteloos kunnen bijstaan. Maak hier dus ook zeker gebruik van. Op een letselschadespecialist kun je vertrouwen. En zo weet je in ieder geval zeker dat het ongeval goed wordt afgewikkeld.

Belangenbehartiger

Zoals gezegd groeit iedereen op met verkeer om zich heen. En omdat je in het verkeer nu eenmaal niet alleen bent, kan je door een ander betrokken raken bij een ongeval. Als je hierdoor letsel oploopt en kosten maakt, wil je graag dat de aansprakelijke partij dit vergoedt.

En daar zijn wij dan weer goed in: optreden als jouw belangenbehartiger en ervoor zorgen dat de aansprakelijke partij je kosten vergoedt. Dus neem gerust contact met ons op. Wij bespreken dit graag met je. De letselschadejuristen van ons intaketeam staan altijd voor je klaar. Dagelijks zijn we van 08:30 tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar op 085 073 55 50. Maar je kunt je vraag ook achterlaten via de chatfunctie van www.brandmrletselschade.nl of ons contactformulier invullen.

Letselschade keurmerk (square)

Letselschade | NIVRE, letselschade, NKL, LSA

Waarom zou ik mijn zaak melden bij een letselschadebureau met een keurmerk?

Bij letselschade draait alles om vertrouwen. Je wilt een belangenbehartiger die jouw zaak zorgvuldig, professioneel en eerlijk afhandelt. Hier spelen keurmerken een sleutelrol: ze waarborgen dat een bureau voldoet aan hoge kwaliteits- en gedragsnormen. Recente jurisprudentie onderstreept dit belang. Zo besloot het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dat verzekeraar Unigarant mocht weigeren samen te werken met een bureau dat niet voldeed aan deze normen. Meer verzekeraars hebben de samenwerking met dit letselschadebureau opgezegd vanwege een gebrek aan kwaliteit en integriteit. En helaas zijn er meer bureaus actief die geen kwaliteit leveren en onvoldoende oog hebben voor de belangen van het slachtoffer. Dit toont aan hoe belangrijk het is om jouw zaak onder te brengen bij een erkend letselschadebureau.

Lees meer
Gebroken been (square)

Letselschade | auto-ongeluk, letselschade, been

Een gebroken been na auto-ongeluk: hoe BrandMR je helpt!

Een auto-ongeluk kan je leven plotseling op zijn kop zetten. De schok, de pijn en de onzekerheid kunnen overweldigend zijn, vooral als je te maken krijgt met een gebroken been. Bij BrandMR Letselschade begrijpen we hoe ingrijpend deze situatie voor je is en zijn we er om je te helpen. Hier zijn de stappen die je moet nemen en hoe wij je kunnen ondersteunen.

Lees meer
Vakantie frustraties (square)

Letselschade | vakantie, werken

Vakantie frustraties

Het blijft een terugkerende frustratie: vakantie! 'Waar gaan jullie heen?', 'wat zijn jullie plannen?' of 'waar zijn jullie geweest?', 'wat hebben jullie gedaan?'.

Lees meer