Lieke Renkens
Terug

Lieke Renkens

Letselschadejurist intake

 • Empathisch
 • Vriendelijk
 • Een passie voor het recht

Ik ben Lieke Renkens en ik ben juriste op de afdeling intake van het letselschadeteam. Als mensen voor het eerst contact met ons opnemen, komen ze bij mij uit. Dit betekent dat ze hun verhaal bij mij kwijt kunnen, ik ze kan adviseren en gerust kan stellen. Ik geef ze het vertrouwen dat onze letselschadespecialisten voor ze klaar staan.

Bij Brandmeester werk ik met een leuke groep collega’s. Dit is behalve erg gezellig ook erg praktisch. Ik kan snel contact met ze opnemen om juridische zaken te bespreken. De wachttijd voor cliënten wordt hierdoor ook korter: even snel iets overleggen met mijn collega is ook écht snel.

3 Persoonlijke vragen

 • Waarom ben je rechten gaan studeren?

  Ik heb voor het rechtsgebied letselschade en aansprakelijkheidsrecht gekozen omdat dit een rechtsgebied is dat erg tot mijn verbeelding spreekt. Een ongeval zit in een klein hoekje en helaas kan iedereen in aanraking komen met letselschade of het aansprakelijkheidsrecht. Ik heb er dan ook passie voor om iedereen te helpen. Als mensen letsel hebben opgelopen, hierdoor in een vervelende situatie terecht zijn gekomen maar verder geen idee hebben wat ze moeten doen, ben ik graag degene die ze helpt.

 • Welk vak vond je het leukst op de middelbare school?

  Op de middelbare school was ik een actief lid van de debatgroep. Hierdoor heb ik mijn argumentatie- en speechvaardigheden mooi kunnen ontwikkelen. Dit wakkerde ook mijn interesse in het recht aan.

 • Wat doe je in je vrije tijd?

  In mijn vrije tijd lees ik graag boeken. Ik verslind er makkelijk een dozijn per jaar. Lezen is voor mij de perfecte manier om tot rust te komen en mezelf op te laden voor een nieuwe, veelzijdige werkdag.

BEKNOPT CV

 • In 2022 een studie rechten voltooid aan de Universiteit van Maastricht.
 • In 2022 jurist intake bij Pals Letselschade geworden.
 • Vanaf 2023 werkzaam bij Brandmeester Letselschade.
Vriendelijke advocaat

Letselschade | vriendelijkheid, Advocaat, conflice

Advocaat van vriendelijkheid

Afgelopen zaterdag was het 'Doe vriendelijk dag'. Dat wist ik eerder ook niet, maar ik, en met mij heel Brandmeester, ben voorstander van deze dag. Want ga maar eens na: hoeveel kun je wel niet bereiken met een beetje vriendelijkheid?

Lees meer
Laagstaande zon

Letselschade | verkeer, aanrijding, laagstaande zon

Wat doe je tegen een laagstaande zon?

De zomer is voorbij. Voor het einde van je werkdag is het alweer volledig donker buiten en de regen lijkt maar niet op te houden. Kortom: het is herfst. Maar de herfst staat ook voor mooi gekleurde bladeren aan de boom en op de grond, een fris briesje en een heerlijk zonnetje. Toch kan de zon dan ook verraderlijk zijn. Staat de zon wat lager aan de hemel, dan kan hij je tijdens het autorijden of fietsen recht in je ogen schijnen. Lekker misschien, die extra vitamine D. Maar je moet wel goed op het verkeer kunnen letten.

Lees meer