Lieke Renkens
Terug

Lieke Renkens

Letselschadejurist intake

 • Empathisch
 • Vriendelijk
 • Een passie voor het recht

Ik ben Lieke Renkens en ik ben juriste op de afdeling intake van het letselschadeteam. Als mensen voor het eerst contact met ons opnemen, komen ze bij mij uit. Dit betekent dat ze hun verhaal bij mij kwijt kunnen, ik ze kan adviseren en gerust kan stellen. Ik geef ze het vertrouwen dat onze letselschadespecialisten voor ze klaar staan.

Bij Brandmeester werk ik met een leuke groep collega’s. Dit is behalve erg gezellig ook erg praktisch. Ik kan snel contact met ze opnemen om juridische zaken te bespreken. De wachttijd voor cliënten wordt hierdoor ook korter: even snel iets overleggen met mijn collega is ook écht snel.

3 Persoonlijke vragen

 • Waarom ben je rechten gaan studeren?

  Ik heb voor het rechtsgebied letselschade en aansprakelijkheidsrecht gekozen omdat dit een rechtsgebied is dat erg tot mijn verbeelding spreekt. Een ongeval zit in een klein hoekje en helaas kan iedereen in aanraking komen met letselschade of het aansprakelijkheidsrecht. Ik heb er dan ook passie voor om iedereen te helpen. Als mensen letsel hebben opgelopen, hierdoor in een vervelende situatie terecht zijn gekomen maar verder geen idee hebben wat ze moeten doen, ben ik graag degene die ze helpt.

 • Welk vak vond je het leukst op de middelbare school?

  Op de middelbare school was ik een actief lid van de debatgroep. Hierdoor heb ik mijn argumentatie- en speechvaardigheden mooi kunnen ontwikkelen. Dit wakkerde ook mijn interesse in het recht aan.

 • Wat doe je in je vrije tijd?

  In mijn vrije tijd lees ik graag boeken. Ik verslind er makkelijk een dozijn per jaar. Lezen is voor mij de perfecte manier om tot rust te komen en mezelf op te laden voor een nieuwe, veelzijdige werkdag.

BEKNOPT CV

 • In 2022 een studie rechten voltooid aan de Universiteit van Maastricht.
 • In 2022 jurist intake bij Pals Letselschade geworden.
 • Vanaf 2023 werkzaam bij Brandmeester Letselschade.
hondenbeet cover

Letselschade | Verzekering, Letsel, hondenbeet

“Maar die van ons doet niets hoor”

Sinds een half jaar ongeveer woon ik samen met mijn vriend in een superleuk appartement. Helaas zijn huisdieren hier niet toegestaan. Alhoewel mijn vriend daar niet zoveel problemen mee heeft, vind ik het soms een groot gemis. Ik ben opgegroeid met een klein, lief, zwart hondje in huis. Ze was 16 jaar oud geworden en het was dan ook een groot gemis toen de woonkamer vorig jaar opeens leeg was als ik thuis kwam.

Lees meer
achteropaanrijding

Letselschade | acheropaanrijding, verkeersongeval, Help

Help! Ik heb een achteropaanrijding gehad

Een van de meest vervelende dingen in het verkeer: file. Ik sta er zelf vaak elke maandagochtend in als ik onderweg ben naar ons kantoor in Maastricht. Maar ook in het weekend op de N-weg richting het centrum van mijn woonplaats zorgen de vele stoplichten vaak voor een file van Duitse auto’s van shoptoeristen. Waar je ook naartoe gaat en hoe vaak je ook onderweg bent met de auto, een file is nooit fijn.

Lees meer