Stemadvies

Het is geen geheim dat ik politiek links georiënteerd ben. Het meest rechtse dat ik ooit heb gestemd was D66. Lang geleden. Het was nog in de tijd dat Jan Terlouw fractievoorzitter was. Vond ik toen een redelijk alternatief. Destijds hadden we nog geen stikstofcrisis. Niemand maakte zich nog druk om een aardbeving in Groningen. En we konden ons nog geen toeslagenaffaire bedenken. Maar ook toen was er al een dagelijks te volgen oorlog. Niet in Oekraïne maar verder weg: in Afghanistan. In een land waar we ons nog niet zo druk over maakten, hadden de Russen de toenmalige regering een handje geholpen. En als de Russen ergens een handje gaan helpen, dan komen er vaak tanks aan te pas.

Wat is er in 40 jaar veel veranderd. Ik werkte nog bij een verzekeringmaatschappij. Ik was nog samen met een andere vrouw. We hadden katten in plaats van honden. Er was nog geen partij voor de dieren. En we hadden nog geen sociale media. Wel zo rustig. Ik had toen nog de illusie dat de meeste mensen ongeveer zo dachten als ik. Wat toen misschien ook wel zo was. Toen hadden we nog geen linkse wolk maar een linkse muur.

Nu is er een rechts labyrint waarin je verdwaalt tussen liberalen, boeren, burgers, complotdenkers, fans van Poetin, conservatieven en ontkenners van alles en nog wat. Het is er in mijn beleving niet beter op geworden. Maar een democratie is nog altijd het beste van alle bestuursvormen. Ook al beseffen heel veel Nederlanders dat niet meer. Ongehoord Nederland.

Vorig weekend schreef ik twee blogs. Ze vielen nogal saai uit. Er was namelijk niet zoveel gebeurd. Dat heb je soms zo. Gewoon aan het werk, alles gaat zijn gangetje. Ik wilde je er niet mee vermoeien. En sloeg een weekje over. Het is niemand opgevallen. Geen enkele lezer heeft vertwijfeld gevraagd waarom de wekelijkse BERTWETER niet was verschenen. Niemand heeft me gevraagd naar mijn overpeinzingen of mening.

Nou ja, dat is eigenlijk niet waar. Want cliënten vragen heel vaak naar mijn mening. Ook in de afgelopen weken. “Wat zou u doen?” of “Maar wat is dan uw advies?” Dan gaat het over mijn werk als letselschadespecialist. Dan gaat het om keuzes over de toekomst van het slachtoffer. Is het verstandig om het aanbod te accepteren of gaan we toch nog een medisch onderzoek doen? Is de aangeboden vergoeding redelijk? Willen we nog een arbeidsdeskundige inschakelen voor begeleiding? Wat zijn onze kansen in een procedure? Wat is uw advies?

En heel vaak weet ik het ook niet. Ik kan een goede inschatting maken van de risico’s. Ik kan heel goed uitleggen wat de mogelijkheden zijn. Natuurlijk weet ik wat een redelijk bedrag aan smartengeld is. Ik kan heel onderbouwd een advies geven. Over aansprakelijkheid, over schade, over causaliteit en over van alles en nog wat. Over letselschade. Want dat is mijn werk. Waar ik inmiddels best goed in ben. En dus weet ik als geen ander dat het voorspellen van een uitkomst heel erg moeilijk is. Dus moet het slachtoffer uiteindelijk zelf kiezen. Ik geef mijn klanten advies en dat doe ik eerlijk en transparant. Denk er rustig over na! Het heeft geen haast. Ik zet niemand onder druk. Zelfs niet als ik eigenlijk wel bijna zeker weet wat het beste is. Het slachtoffer moet zelf beslissen.

Mijn stemadvies zal u duidelijk zijn. En dat is gewoon het beste. Maar uiteindelijk moet u zelf kiezen.

Persoon met een whipplash

Letselschade | whiplash, Advocaat, letselschade

In gesprek met LSA-advocaat Simon de Groot (deel 3)

Simon de Groot is LSA-advocaat bij Brandmeester. In vijf vraaggesprekken vragen we hem het hemd van het lijf over whiplash, een onderwerp waar Simon veel affiniteit mee heeft. In dit derde deel vragen we hem hoe hij klachten beoordeelt en waarom hij onderscheidt maakt tussen klachten en beperkingen.

Lees meer
Bescherming van slachtoffer

Letselschade | tips, juridische hulp, letselschade

Bescherming van slachtoffers: keurmerk en beschermd beroep voor letselschadespecialist

Misschien heb je het in het nieuws gehoord. Of heb je er zelf mee te maken gehad. Het aantal malafide letselschade ‘specialisten’ is de laatste vijf jaar met 25% toegenomen. Een schokkende conclusie, waaruit blijkt dat er teveel bedrijven zijn die misbruik maken van de kwetsbaarheid van letselschadeslachtoffers. Gelukkig worden er maatregelen genomen om dit een halt toe te roepen. Welke dat precies zijn, lees je hier.

Lees meer
Whiplash klachten

Letselschade | whiplash, Advocaat, letselschade

Letselschade advocaat Simon over zijn expertise: whiplash (deel 2)

“Als mensen mij niet vertrouwen, dan kan ik er net zo goed mee ophouden.” Whiplash is een geval apart als het aankomt op letselschade. In vijf vraaggesprekken deelt Letselschade Advocaat Simon de Groot zijn inzichten over dit onderwerp. Lees in dit tweede blog hoe een persoonlijke aanpak bijdraagt aan een succesvolle schadeafwikkeling.

Lees meer