Bert Heida
Terug

Bert Heida

NIVRE-re letselschadespecialist

 • Empathisch
 • Vasthoudend
 • Positief

Mijn naam is Bert Heida. Vanaf 1987 ben ik werkzaam in de letselschade. Ik ben dan ook een van de oudste fulltime medewerkers (NIVRE-re). Dat heeft me niet alleen de nodige deskundigheid opgeleverd maar ook veel levenservaring. Die kwaliteiten gebruik ik om mijn klanten zo goed mogelijk te helpen.

Samen met mijn vrouw en onze twee labradors woon ik in een dorp in Drenthe. We hebben twee uitwonende kinderen: een zoon die als jurist bij de overheid werkt en een verstandelijk beperkte (pleeg)dochter. Ik heb te veel hobby’s waarvan motorrijden, muziek en boeken de belangrijkste zijn.

Na bijna 36 jaar bij Pals Letselschade te hebben gewerkt ga ik nu tot aan mijn pensioen verder bij Brandmeester Letselschade. Een andere naam maar met dezelfde mentaliteit. Persoonlijk, betrokken en met hart voor het slachtoffer.

3 Persoonlijke vragen

 • Waarom doe je dit werk?

  Min of meer bij toeval ben ik in de letselschade aan het werk gekomen. En het blijkt heel erg bij me te passen. Ik heb er de goede kwaliteiten voor en ben oprecht betrokken bij slachtoffers waar ik graag een goed resultaat voor wil bereiken.

 • Welk vak vond je het leukst op de middelbare school?

  Geschiedenis. Dat is nog steeds mijn passie. Ik lees veel en vooral historische fictie. Dus gebaseerd op waargebeurde feiten zoals een veldslag maar dan beschreven vanuit een bedacht persoon. Favoriet zijn verhalen over Vikingen en Romeinen.

 • Wat doe je in je vrije tijd?

  Naast wat ik al heb genoemd, ben ik ook dol op eten en drinken. Ik kook zelf ook graag. Een Indonesische rijsttafel of een Italiaans buffet kan ik best aardig in elkaar zetten. En ik vind het heerlijk om dan na enkele uren in de keuken er met vrienden of familie van te genieten.

BEKNOPT CV

 • In 1980 begonnen bij DLG (de voorloper van Univé) op de afdeling autoschade.
 • In 1987 naar Pals Letseschade overgestapt.
 • Vanaf 2023 werkzaam bij Brandmeester Letselschade.
cover-pauze-square

Pauze

Eén van mijn helden is niet meer. Wim de Bie. Op 27 maart 2023 is hij overleden. Hoeveel jongeren heb ik niet lastig gevallen met filmpjes van Koot en Bie? Mijn zoon en schoondochter. Collega’s in opleiding, de stagiaires en een ieder die ik de moeite waard vond om iets van cultuur bij te brengen. Tot vervelens toe. Maar het was ook altijd zo schokkend om vast te stellen dat er jongeren waren die nog nooit van hen hadden gehoord. Dus was er altijd wel een aanleiding om een fragment te delen:

Lees meer
coversquare-censuur

Censuur

Mijn blog met stemadvies kon nog net. Boeren is geen link. Want die blog kon net niet. Die heb je dus niet kunnen lezen. Jammer want ik had zoveel mooie alliteraties gemaakt. Deze week had ik mij uit willen leven over lentekriebels. Heb ik maar niet gedaan. Seks is net als politiek een heikel onderwerp. Zeker met die rechtse rukkers. En voor je het weet krijg ik bedreigingen en mist mijn werkgever klanten. Om mijn schoondochter die wel humor heeft nog maar eens te citeren: “Dat wil je niet. Nee, dat gun je niemand!”

Lees meer