Wat te doen als je letselschade oploopt na een ongeval?
BrandMR-Youtube-Botsing-Parkeerplaats

Stel je voor: je staat netjes te wachten totdat de verkeerslichten op groen springen en ineens knalt er een andere auto achterop. Je bent geschrokken, voelt pijn en beseft dat je letsel hebt opgelopen. Wat moet je nu doen? In deze blog leggen we stap voor stap uit wat je kunt verwachten bij het claimen van letselschade, vanaf het moment van het ongeval tot aan de uiteindelijke schadevergoeding.

Stap 1: zoek medische hulp

De eerste en belangrijkste stap is het zoeken van medische hulp. Bel direct de hulpdiensten of laat iemand anders dit doen. Ook al denk je dat je letsel meevalt, het is essentieel om door een arts te worden onderzocht. Die maakt een medisch rapport op om de ernst van het letsel te bepalen. Zo’n rapport kan later als bewijs dienen.

Stap 2: verzamel bewijsmateriaal

Probeer zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen op de plaats van het ongeval. Denk hierbij aan het noteren van de gegevens van de bestuurder, getuigen en het maken van foto's van de schade en de omgeving. Deze informatie kan later van pas komen bij het indienen van je claim.

Stap 3: neem contact op met een letselschadespecialist

Het is verstandig om zo snel mogelijk na het ongeval contact op te nemen met een letselschadespecialist. Deze professional kan je helpen bij het indienen van je claim en het verdedigen van je rechten. Er volgt eerst een intakegesprek waarbij de letselschadespecialist alle details van het ongeval en je letsel met je bespreekt.

Stap 4: onderzoek en aansprakelijkheid

Na het intakegesprek zoekt de letselschadespecialist contact met de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval. Die verzekeraar wordt aansprakelijk gesteld voor jouw schade. Ondertussen wordt ander bewijsmateriaal verzameld. Denk hierbij aan getuigenverklaringen en medische rapporten.

Stap 5: onderhandelingen en schikkingsvoorstellen

Zodra de aansprakelijkheid is erkend door de verzekeraar, onderhandelt je letselschadespecialist met de verzekeraar van de tegenpartij om een passende schadevergoeding te verkrijgen. Om inkomensverlies te voorkomen ontvang je tussentijds voorschotten op de schadevergoeding, die nog definitief vastgesteld moet worden.

Stap 6: betaling van de slotuitkering

Zodra er een overeenstemming is bereikt over de definitieve schadebedrag, maakt de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij de slotuitkering aan je over.

Neem contact op

Geen financiële lasten

Het proces van het claimen van letselschade kan complex en emotioneel uitdagend zijn. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de juiste stappen te volgen om ervoor te zorgen dat je een eerlijke vergoeding ontvangt voor je letsel. Bij BrandMR Letselschade werken we kosteloos voor onze klanten; onze nota wordt vergoed door de verzekeraar, waardoor je geen financiële lasten hebt. Je staat er dus niet alleen voor. Het team van BrandMR Letselschade staat klaar om je door dit proces te begeleiden, zodat je weer verder kunt met jouw leven.

Neem contact op
Vrouw met last van whiplash

Letselschade | whiplash, Advocaat

In gesprek met LSA-advocaat Simon de Groot (deel 5)

Simon de Groot is LSA-advocaat bij BrandMR. In vijf vraaggesprekken vragen we hem het hemd van het lijf over whiplash, een onderwerp waar Simon veel affiniteit mee heeft. In dit vijfde en laatste deel komt ter sprake wat het voor hem betekent om LSA-advocaat te zijn, hoe hij aankijkt tegen whiplashzaken in het bijzonder, wat hierbij zijn leidraad is en waarom whiplashzaken hem nog steeds blijven boeien.

Lees meer
man in groene blouse met whiplash

Letselschade | whiplash, Advocaat, letselschade

In gesprek met LSA-advocaat Simon de Groot (deel 4)

Simon de Groot is LSA-advocaat bij BrandMR. In vijf vraaggesprekken vragen we hem het hemd van het lijf over whiplash, een onderwerp waar Simon veel affiniteit mee heeft. In dit vierde deel vragen we hem hoe hij ermee omgaat als iemand het lastig vindt om hulp te vragen en hoe belangrijk levensstijl is bij herstel.

Lees meer
Persoon met een whipplash

Letselschade | whiplash, Advocaat, letselschade

In gesprek met LSA-advocaat Simon de Groot (deel 3)

Simon de Groot is LSA-advocaat bij Brandmeester. In vijf vraaggesprekken vragen we hem het hemd van het lijf over whiplash, een onderwerp waar Simon veel affiniteit mee heeft. In dit derde deel vragen we hem hoe hij klachten beoordeelt en waarom hij onderscheidt maakt tussen klachten en beperkingen.

Lees meer