Raar maar waar: je belangenbehartiger is kosteloos

Je raakt betrokken bij een verkeersongeval of komt lelijk ten val op je werk. Help! Wat moet je doen? Als je letsel oploopt door toedoen van een ander - en dat hoeft echt niet alleen te gaan om gebroken benen en bloedende hoofden - is het altijd verstandig om contact op te nemen met een letselschadebureau zoals Pals Letselschade.

Misschien heb je klachten overgehouden aan het ongeval en hierdoor kosten gemaakt in het ziekenhuis of bij een fysiotherapeut. Of wellicht heb je een tijdje niet kunnen werken of heb je hulp nodig in de huishouding. Ook dan kun je een schadevergoeding krijgen voor de kosten die je hebt gemaakt. Dit is een traject wat ingewikkeld kan zijn. Daarom is het verstandig om een letselschadejurist als je belangenbehartiger in te zetten.

Wat kunnen wij concreet voor jou betekenen? Allereerst moeten we de partij aansprakelijk stellen die schuldig is aan het ongeval. Zo’n aansprakelijkheidsstelling leggen we neer bij de verzekeringsmaatschappij van de aansprakelijke partij. Soms is het heel duidelijk dat iemand anders aansprakelijk is voor je letsel. Maar soms kan er ook discussie over ontstaan met een verzekeraar. Iemand die schuld bekent, is nou eenmaal niet hetzelfde als een verzekeringsmaatschappij die aansprakelijkheid erkent. Voor jou is het misschien heel duidelijk dat iemand anders fout zat. Maar juridisch kan het een ander verhaal zijn. Een letselschadejurist zoekt dit haarfijn voor je uit. En heeft ook de vaardigheden om een verzekeraar ervan te overtuigen om aansprakelijkheid te erkennen.

Vervolgens zal vastgesteld worden hoeveel schade er is geleden en dat deze schade is ontstaan door het ongeval. Dat laatste klinkt makkelijk. Want natuurlijk had jij je been niet gebroken als die scooterrijder jou wel voorrang had verleend. Maar ook dit zit juridisch soms ingewikkeld in elkaar.

Een letselschadejurist heeft er zijn of haar vak van gemaakt om overal aan te denken en elke schadepost mee te nemen. Wist je bijvoorbeeld dat kosten voor hulp in de huishouding, kosten voor fysiotherapie en loon dat je misloopt omdat je een tijdje niet kunt werken ook schadeposten zijn die de verzekeraar van de aansprakelijke partij moet vergoeden? Deze zal jou niet naar deze schadeposten vragen als jij hier niet zelf over begint. Zij willen natuurlijk zo min mogelijk betalen.

Een letselschadejurist zal wél aan schadeposten denken waar jij nog niet direct aan had gedacht. Dit kan leiden tot een ruimere schadevergoeding. Hier zullen best veel gesprekken over gevoerd moeten worden met de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Iets waar je natuurlijk helemaal niet op zit te wachten als je met letsel thuis zit en tijd nodig hebt om te herstellen. Ook dan is het fijn als je dit uit handen kunt geven aan een ervaren letselschadejurist die zich hard zal maken voor jou.

En nu hoor ik veel mensen zich afvragen: "En de kosten daarvoor dan? Advocaten zijn vaak heel duur. Hoe zit dat dan met jullie?" Voor die mensen heb ik goed nieuws. Want waar alles de laatste tijd duurder wordt, kunnen wij jou geheel kosteloos bijstaan als belangenbehartiger. En nee, er zijn geen kleine lettertjes waar zich een addertje onder verschuilt. De kosten die wij maken als jouw belangenbehartiger worden namelijk vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Dit staat vast in de wet. (Voor de liefhebber: in artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek.)

Het zou natuurlijk ook wel erg onrechtvaardig zijn als jij letsel oploopt door een ander maar vervolgens zelf de kosten moet betalen om deze schade in kaart te brengen en deze vergoed te krijgen. De kosten die wij maken zijn als het ware onderdeel van jouw schade. En dus worden deze vergoed door de wederpartij. Daarom kunnen wij 100% garanderen dat wij je kosteloos bij kunnen staan bij het verhalen van je letselschade.

Dus maak je een verkeersongeval of vervelende valpartij mee? Is dat de schuld van een ander en krijg je daardoor - hoe minimaal ook - last van lichamelijke klachten? Laat je niet tegenhouden en neem contact met ons op. Samen met jou beoordelen we dan wat we voor je kunnen betekenen en welke vervolgstappen we gaan zetten. Terwijl jij je kunt focussen op je herstel en je centen op zak houdt.

man in groene blouse met whiplash

Letselschade | whiplash, Advocaat, letselschade

In gesprek met LSA-advocaat Simon de Groot (deel 4)

Simon de Groot is LSA-advocaat bij BrandMR. In vijf vraaggesprekken vragen we hem het hemd van het lijf over whiplash, een onderwerp waar Simon veel affiniteit mee heeft. In dit vierde deel vragen we hem hoe hij ermee omgaat als iemand het lastig vindt om hulp te vragen en hoe belangrijk levensstijl is bij herstel.

Lees meer
Herstelgerichte dienstverlening

Letselschade | hersel, welzijn, letselschade

BrandMR Letselschade: samen op weg naar herstelgericht welzijn

Bij Brandmeester Letselschade nemen we letselschade niet alleen serieus op juridisch vlak, maar ook op het persoonlijke en emotionele niveau. Daarom hebben we bewust gekozen voor een herstelgerichte benadering, waarbij we samenwerken met specialisten op het gebied van herstelgerichte dienstverlening. In deze blog delen we graag hoe deze samenwerking ons in staat stelt om cliënten te begeleiden in hun persoonlijke reis naar welzijn.

Lees meer
Persoon met een whipplash

Letselschade | whiplash, Advocaat, letselschade

In gesprek met LSA-advocaat Simon de Groot (deel 3)

Simon de Groot is LSA-advocaat bij Brandmeester. In vijf vraaggesprekken vragen we hem het hemd van het lijf over whiplash, een onderwerp waar Simon veel affiniteit mee heeft. In dit derde deel vragen we hem hoe hij klachten beoordeelt en waarom hij onderscheidt maakt tussen klachten en beperkingen.

Lees meer