Delain

Lijstjes! Ooit werden we er als medewerkers van Pals helemaal gek van. Het management had toen de behoefte om alles te administreren, te reguleren en te controleren. Wekelijks was er wel een lijstje - of zelfs meer dan één - dat we nog dezelfde week moesten checken, aanvullen en van informatie voorzien. Openstaande posten, te lang lopende dossiers, bespreekzaken, lijstjes voor zaken met verzekeraar A, met verzekeraar U of die andere A. Pfff… Het waren zware tijden. Die zijn gelukkig al heel lang voorbij. Met dank aan automatisering en andere directies. Nu denk ik bij lijstjes weer gewoon aan boodschappen en aan de decembermaand.

Afsluiting van het jaar. En dan komen de lijstjes weer voorbij. Wat waren de mooiste films? Wat was het mooiste boek? Wat waren de belangrijkste gebeurtenissen (ook al weer zware tijden) en natuurlijk de lijstjes met muziek. De Top 2000 is een niet meer weg te denken fenomeen. Ongetwijfeld hebben een aantal van jullie weer een heel persoonlijk gemotiveerd lijstje ingestuurd. Ik ook.

Recent mocht ik twee keer binnen een week naar een optreden van Delain. Samen met Heleen. Zij was ooit tijdelijk mijn secretaresse bij Pals. We bleken liefhebber van dezelfde muziek en inmiddels hebben we samen al heel wat symfonischemetalconcerten bezocht. Samen hebben we een passie voor de Nederlandse band Delain ontwikkeld. Het was dan ook een schok dat de band in de coronaperiode uit elkaar ging. Maar in een (deels Italiaanse) nieuwe bezetting kwamen ze terug en via de online fanclub kwamen we zelfs op de gastenlijst voor de try-out. Gratis! Geweldig!

Heleen - mijn ‘concertdochter’ - kwam ook met een suggestie voor de Letselschade Top 10. Dat lijstje had ik een aantal blogs geleden aangekondigd. En haar suggestie kon ik natuurlijk niet negeren. En daarmee stond mijn nummer 1 meteen vast. De rest van het lijstje heeft min of meer willekeurig een notering gekregen. Carla - collega van de afdeling Intake - kwam na de oproep meteen met Overcome van Live. Dat nummer moest volgens mijn binnendienst Cindy absoluut in de lijst. Dus dat was nummer 2. Zelf had ik al Whiplash van Metallica en Hurt van Johny Cash bedacht. Lieke - onze nieuwe collega op de intake-afdeling - kwam met een ander nummer van Metallica: Justice for All. Ook heel toepasselijk. Collega-schaderegelaar Anuschka had zelfs twee suggesties. En bij één hiervan refereerden zowel de bandnaam als het nummer aan letselschade: Whiplash met Insult to injury.

Neef Dennis kwam met een heel originele bijdrage. Die sloot niet zo aan bij de rest van mijn lijstje maar bracht me wel bij een pareltje van Elvis Costello. En zo kreeg ik nog meer suggesties. Ik heb ze niet allemaal genoteerd, heb niet iedereen genoemd en ben er vast wel een paar vergeten. Waarvoor excuses. Want ik heb de suggesties van iedereen gewaardeerd. En als iemand zich toch vergeten voelt of van mening is dat letselschade geen aanleiding mag zijn tot een muzikale viering, dan adviseer ik je om even naar je eigen favoriete muziek te luisteren. Want muziek verbindt, maakt vrolijk, emotioneert en helpt ons door het lijden dat het leven soms is.

  1. Your body is a battleground | Delain
  2. Overcome | Live
  3. Hurt | Johnny Cash
  4. Whiplash | Metallica
  5. Insult to injury | Whiplash
  6. Everybody hurts | REM
  7. Accidents will happen | Elvis Costello
  8. Brain damage | Eminem
  9. Crash | Primitives
  10. Justice for all | Metallica

Whiplash klachten

Letselschade | whiplash, Advocaat, letselschade

Letselschade advocaat Simon over zijn expertise: whiplash (deel 2)

“Als mensen mij niet vertrouwen, dan kan ik er net zo goed mee ophouden.” Whiplash is een geval apart als het aankomt op letselschade. In vijf vraaggesprekken deelt Letselschade Advocaat Simon de Groot zijn inzichten over dit onderwerp. Lees in dit tweede blog hoe een persoonlijke aanpak bijdraagt aan een succesvolle schadeafwikkeling.

Lees meer
sneeuwvrij

Letselschade | sneeuw, slecht weer, letsel

Sneeuwpret of winterleed?

In deze terugblik neemt Carla ons mee naar de koude dagen van sneeuw en vorst, waarbij ze haar ervaringen en observaties deelt.

Lees meer
Vriendelijke advocaat

Letselschade | vriendelijkheid, Advocaat, conflice

Advocaat van vriendelijkheid

Afgelopen zaterdag was het 'Doe vriendelijk dag'. Dat wist ik eerder ook niet, maar ik, en met mij heel Brandmeester, ben voorstander van deze dag. Want ga maar eens na: hoeveel kun je wel niet bereiken met een beetje vriendelijkheid?

Lees meer