Help! Ook nog kosten voor belangen-behartiging?
BrandMR_Ongeluk-op-werk_600

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Op je werk of in het verkeer. Eén verkeerde beweging of één moment van onoplettendheid kan al voor vervelende gevolgen zorgen. Soms blijft het bij materiële schade. Maar helaas kun je soms ook vervelende lichamelijke klachten overhouden aan een ongeluk.

Als je letsel hebt opgelopen door een ongeval moet dit natuurlijk behandeld worden. Soms zijn hiervoor pijnstillers en een aantal bezoeken bij de fysiotherapeut al genoeg. Je meldt je op je werk nog een weekje ziek om goed te kunnen herstellen en daarna kun je er gelukkig weer tegenaan. In andere gevallen duurt het herstelproces langer en zijn de gevolgen ingrijpender. Je moet bijvoorbeeld geopereerd worden en volgt daarna nog een lang revalidatietraject. Thuis red je je niet alleen en je moet hulp inschakelen voor de huishouding. Daar komt nog eens bovenop dat je een lange periode niet kunt werken en een tijdje minder of helemaal niets verdient.

Hoge kosten

De behandeling van je letsel kan gepaard gaan met hoge kosten. Dit kan confronterend zijn. Zeker als je door je letsel niet kunt werken en minder inkomen hebt. Het lijkt alsof de problemen zich blijven opstapelen. Terwijl je eigenlijk niets liever wil dan herstellen en weer doorgaan. Gelukkig kunnen deze kosten in veel gevallen verhaald worden op de partij die aansprakelijk is voor het ongeval. Ben je bijvoorbeeld op je fiets aangereden door een auto? Of heeft je werkgever voor een onveilige werksituatie gezorgd? Dan kan deze partij aansprakelijk gesteld worden voor het ongeval en zal de verzekeraar van deze partij je schade moeten vergoeden. Daar vallen ook de kosten voor de behandeling van je letsel onder.

Als er nu twijfels bij je toeslaan, dan kan ik me dat goed voorstellen. Is iemand anders aansprakelijk voor het ongeluk dat mij is overkomen? Maar hoe breng ik dan precies in kaart welke kosten ik maak voor het behandelen voor mijn letsel? En andere kosten die ik maak dan? Krijg ik die ook vergoed? Wij kunnen deze twijfels gelukkig voor je wegnemen. Samen met jou kunnen we bekijken of er een andere partij aansprakelijk is voor het ongeluk dat jou is overkomen. Daarna kunnen we optreden als je belangenbehartiger en contact hebben met de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Samen met jou brengen we in kaart welke kosten je moet maken door het ongeval. Vervolgens zorgen we ervoor dat deze kosten verhaald worden op de aansprakelijke wederpartij.

Kosteloos

En voordat je ook hierover begint te twijfelen, heb ik alvast goed nieuws voor je. Wij kunnen je geheel kosteloos bijstaan als belangenbehartiger. Ja, je leest het goed. Je hoeft ons hier niets voor te betalen. Als slachtoffer van een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is heb je namelijk recht op een belangenbehartiger. En het is wettelijk zo geregeld dat de aansprakelijke partij de kosten van deze belangenbehartiger vergoedt. Deze heeft er tenslotte voor gezorgd dat jij nu met letsel en kosten zit. Het zou dan ook niet eerlijk zijn om jou te laten betalen voor die belangenbehartiger.

Intake_ContactBlock_2

Het is dus heel verstandig om je bij te laten staan door een belangenbehartiger. Zeker omdat de kosten als gevolg van een ongeval flink kunnen lopen en deze hulp je dus helemaal niets kost. Heb je nog vragen of wil je de mogelijkheden met ons bespreken? De letselschadejuristen van ons intaketeam staan altijd voor je klaar. Op werkdagen zijn we van 08:30 tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar op 085 073 55 50. Maar je kunt je vraag ook achterlaten via de chatfunctie of ons contactformulier invullen.

Neem contact op
cover_verkeersaansprakelijkheid_buitenland_square

Letselschade | aansprakelijkheid, buitenland, verkeer

Hoe zit het eigenlijk met verkeersaan-sprakelijkheid in het buitenland?

Ik heb de lente gemist. Niet het jaargetijde zelf gelukkig. Bloemetjes, bijtjes en lammetjes in de wei, alles is voorbij gekomen. Het is de blog over de lente die ik heb gemist. Compleet vergeten te schrijven! De eerste blog die ik ooit schreef ging over de herfst en de invloed van dit jaargetijde op het soort intakes dat we aan de telefoon krijgen. Afgelopen winter schreef ik over de risico’s van bevroren autoruiten. En nu? Nu de eerste hitteperiode achter de rug is, komt de zomervakantie in zicht. En dus heb ik zin om te schrijven over meer zomerse onderwerpen. Zoals: mag je met je slippers aan autorijden? Of: hoe zit het eigenlijk wanneer ik op vakantie in het buitenland letsel oploop? Maar nu kom ik er dus achter dat ik in mijn seizoenenreeks de lente helemaal heb overgeslagen.

Lees meer
cover_fietsexamen_square

Letselschade | fiets, verkeer, fietsongeluk

Wie moet hier nou eigenlijk op fietsexamen?

De laatste weken voor de zomervakantie zijn aangebroken. Waar voor de meeste kinderen die weken niet snel genoeg voorbij kunnen vliegen, is er vaak één groep waarvan de meeste leerlingen de tijd tot de vakantie stiekem nog een beetje willen rekken. Groep 8: de schoolverlaters. Want ja, na de zomervakantie start het grote nieuwe avontuur dat middelbare school heet. Zijn ze opeens niet meer de oudste maar de jongste guppies van de school. En dus zijn er nogal wat kinderen die het liefst nog een tijdje langer op de oude vertrouwde basisschool willen blijven.

Lees meer
patient in gesprek met de dokter

Letselschade | medische behandeling, Medische fout, informed consent

Informed consent

Bijna 13 jaar geleden kwam mijn zoon ter wereld. Een paar weken eerder dan verwacht en met twee prachtige voetjes in een ietwat bijzondere stand. Tijdens de zwangerschap werd dit al geconstateerd en tegen de tijd dat hij geboren werd, wisten we precies hoe het eruit zou komen te zien, welke behandelingen hij ervoor zou krijgen en wat het toekomstperspectief was.

Lees meer