Help! Ook nog kosten voor belangen-behartiging?
BrandMR_Ongeluk-op-werk_600

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Op je werk of in het verkeer. Eén verkeerde beweging of één moment van onoplettendheid kan al voor vervelende gevolgen zorgen. Soms blijft het bij materiële schade. Maar helaas kun je soms ook vervelende lichamelijke klachten overhouden aan een ongeluk.

Als je letsel hebt opgelopen door een ongeval moet dit natuurlijk behandeld worden. Soms zijn hiervoor pijnstillers en een aantal bezoeken bij de fysiotherapeut al genoeg. Je meldt je op je werk nog een weekje ziek om goed te kunnen herstellen en daarna kun je er gelukkig weer tegenaan. In andere gevallen duurt het herstelproces langer en zijn de gevolgen ingrijpender. Je moet bijvoorbeeld geopereerd worden en volgt daarna nog een lang revalidatietraject. Thuis red je je niet alleen en je moet hulp inschakelen voor de huishouding. Daar komt nog eens bovenop dat je een lange periode niet kunt werken en een tijdje minder of helemaal niets verdient.

Hoge kosten

De behandeling van je letsel kan gepaard gaan met hoge kosten. Dit kan confronterend zijn. Zeker als je door je letsel niet kunt werken en minder inkomen hebt. Het lijkt alsof de problemen zich blijven opstapelen. Terwijl je eigenlijk niets liever wil dan herstellen en weer doorgaan. Gelukkig kunnen deze kosten in veel gevallen verhaald worden op de partij die aansprakelijk is voor het ongeval. Ben je bijvoorbeeld op je fiets aangereden door een auto? Of heeft je werkgever voor een onveilige werksituatie gezorgd? Dan kan deze partij aansprakelijk gesteld worden voor het ongeval en zal de verzekeraar van deze partij je schade moeten vergoeden. Daar vallen ook de kosten voor de behandeling van je letsel onder.

Als er nu twijfels bij je toeslaan, dan kan ik me dat goed voorstellen. Is iemand anders aansprakelijk voor het ongeluk dat mij is overkomen? Maar hoe breng ik dan precies in kaart welke kosten ik maak voor het behandelen voor mijn letsel? En andere kosten die ik maak dan? Krijg ik die ook vergoed? Wij kunnen deze twijfels gelukkig voor je wegnemen. Samen met jou kunnen we bekijken of er een andere partij aansprakelijk is voor het ongeluk dat jou is overkomen. Daarna kunnen we optreden als je belangenbehartiger en contact hebben met de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Samen met jou brengen we in kaart welke kosten je moet maken door het ongeval. Vervolgens zorgen we ervoor dat deze kosten verhaald worden op de aansprakelijke wederpartij.

Kosteloos

En voordat je ook hierover begint te twijfelen, heb ik alvast goed nieuws voor je. Wij kunnen je geheel kosteloos bijstaan als belangenbehartiger. Ja, je leest het goed. Je hoeft ons hier niets voor te betalen. Als slachtoffer van een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is heb je namelijk recht op een belangenbehartiger. En het is wettelijk zo geregeld dat de aansprakelijke partij de kosten van deze belangenbehartiger vergoedt. Deze heeft er tenslotte voor gezorgd dat jij nu met letsel en kosten zit. Het zou dan ook niet eerlijk zijn om jou te laten betalen voor die belangenbehartiger.

Intake_ContactBlock_2

Het is dus heel verstandig om je bij te laten staan door een belangenbehartiger. Zeker omdat de kosten als gevolg van een ongeval flink kunnen lopen en deze hulp je dus helemaal niets kost. Heb je nog vragen of wil je de mogelijkheden met ons bespreken? De letselschadejuristen van ons intaketeam staan altijd voor je klaar. Op werkdagen zijn we van 08:30 tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar op 085 073 55 50. Maar je kunt je vraag ook achterlaten via de chatfunctie of ons contactformulier invullen.

Neem contact op
Bescherming van slachtoffer

Letselschade | tips, juridische hulp, letselschade

Bescherming van slachtoffers: keurmerk en beschermd beroep voor letselschadespecialist

Misschien heb je het in het nieuws gehoord. Of heb je er zelf mee te maken gehad. Het aantal malafide letselschade ‘specialisten’ is de laatste vijf jaar met 25% toegenomen. Een schokkende conclusie, waaruit blijkt dat er teveel bedrijven zijn die misbruik maken van de kwetsbaarheid van letselschadeslachtoffers. Gelukkig worden er maatregelen genomen om dit een halt toe te roepen. Welke dat precies zijn, lees je hier.

Lees meer
Whiplash klachten

Letselschade | whiplash, Advocaat, letselschade

Letselschade advocaat Simon over zijn expertise: whiplash (deel 2)

“Als mensen mij niet vertrouwen, dan kan ik er net zo goed mee ophouden.” Whiplash is een geval apart als het aankomt op letselschade. In vijf vraaggesprekken deelt Letselschade Advocaat Simon de Groot zijn inzichten over dit onderwerp. Lees in dit tweede blog hoe een persoonlijke aanpak bijdraagt aan een succesvolle schadeafwikkeling.

Lees meer
sneeuwvrij

Letselschade | sneeuw, slecht weer, letsel

Sneeuwpret of winterleed?

In deze terugblik neemt Carla ons mee naar de koude dagen van sneeuw en vorst, waarbij ze haar ervaringen en observaties deelt.

Lees meer