“Maar die van ons doet niets hoor”

Sinds een half jaar ongeveer woon ik samen met mijn vriend in een superleuk appartement. Helaas zijn huisdieren hier niet toegestaan. Alhoewel mijn vriend daar niet zoveel problemen mee heeft, vind ik het soms een groot gemis. Ik ben opgegroeid met een klein, lief, zwart hondje in huis. Ze was 16 jaar oud geworden en het was dan ook een groot gemis toen de woonkamer vorig jaar opeens leeg was als ik thuis kwam.

Ook van alle andere honden die ik zie ben ik helemaal gek. Het werk als letselschadejurist bij intake heeft me echter wel de ogen geopend. Hoe lief een hond er ook uit ziet, ze kunnen onvoorspelbaar zijn.

Pakketbezorgers

BrandMR_Hond_in_Tuin

We krijgen de telefoontjes regelmatig. Iemand loopt door het park en kruist het pad van een meneer of mevrouw met een hond aan de lijn. Er wordt vriendelijk naar elkaar geknikt en aan de hond wordt geen aandacht besteed. Toch voelt het beestje op de een of andere manier de noodzaak om aan te vallen en te bijten. Au! Dat doet pijn en het is flink schrikken.

Maar denk ook aan de vele pakketbezorgers in Nederland. Door het poortje de voortuin in, de voordeur gaat open en het geblaf en kabaal breekt los. “Maar die van ons doet niets hoor.” Ik geloof ook zeker dat de meeste hondjes nog nooit iets hebben gedaan als een baasje dat zegt. Maar eens moet de eerste keer zijn. En wij horen dat het bij pakketbezorgers toch weleens misgaat.

Onvoorspelbaar

Er is niet altijd een reden waarom een hond aanvalt en bijt. Na een bijtincident blijkt soms ook dat de hond ziek was of zelf ergens pijn had. Het gedrag van een hond kan dan onvoorspelbaar worden. Degene die gebeten wordt heeft in de meeste gevallen zelf niets gedaan of uitgelokt. Ook het baasje kan er vaak niets aan doen. Maar er zit wel iemand met letsel en schade. En de hond heeft hier geen aansprakelijkheidsverzekering voor.

Als eigenaar van de hond kan je aansprakelijk gesteld worden als je hond iemand heeft aangevallen en gebeten. De eigenaar is namelijk degene die verantwoordelijk is voor de risico’s van het gedrag van de hond. Het wordt dan ook wel een risicoaansprakelijkheid genoemd. Als hondeneigenaar is het dus heel verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Op het moment dat het dan toch misgaat - je hond heeft iemand gebeten en die heeft je hiervoor aansprakelijk gesteld - kan je aansprakelijkheidsverzekeraar de schade van het slachtoffer vergoeden.

Vervelend letsel

Door een hondenbeet kun je vervelend letsel oplopen. Op het moment dat dit je overkomt, kun je het beste het baasje benaderen. Wissel contactgegevens uit en vraag aan de eigenaar of deze een aansprakelijkheidsverzekering heeft. En natuurlijk kunnen de letselschadespecialisten van Brandmeester Letselschade je daarna altijd helpen bij het verhalen van je schade bij de wederpartij.

Neem daarnaast ook contact op met de huisarts. Een wond of een ander letsel na een hondenbeet is gelukkig niet altijd even ernstig. Maar een huisarts kan je toch de behandeling geven die je nodig hebt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Ikzelf zal altijd blij worden als ik een hond tegenkom op straat. Het doet me denken aan ons oude hondje. Onze hondjes hebben zich gelukkig altijd goed gedragen. Daar hebben we voor een groot deel als baasjes zelf voor gezorgd. En zij hebben zelf ook altijd goed gedrag vertoond. Maar door alle verhalen realiseer ik me steeds beter dat een hond ook een onvoorspelbaar karakter kan hebben.

Ik zal niet snel plots op een hond afstappen of te dichtbij langslopen. Ook zal ik altijd vooraf goedkeuring vragen aan het baasje voordat ik een hond aai. Zo voel ik me op mijn gemak en de hond ook.

Als mijn vriend en ik in de toekomst gaan verhuizen naar een koophuis en ik hem toch kan overtuigen dat een hond in huis erg leuk is, zal ik ook mijn verantwoordelijkheid nemen en een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Ik kan alleen maar hopen dat alle andere hondeneigenaren die verantwoordelijkheid ook nemen.

Intake_ContactBlock_2

Wil je meer weten of heb je vragen over letselschade, de juridische stappen die we voor jou kunnen nemen of bijzonderheden in jouw situatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Elke werkdag van 08:30 tot 17:30 uur zijn we telefonisch bereikbaar op 085 073 55 50. Je kunt ook je vraag achterlaten via de chatfunctie of ons contactformulier invullen.

Neem contact op
whiplash

Letselschade | whiplash, Advocaat, letselschade

Letselschade advocaat Simon over zijn expertise: whiplash

“Als het herstel goed komt, dan komt de rest vanzelf wel” Een whiplash kan je leven drastisch veranderen. Dat weet Simon de Groot als geen ander. Niet omdat hij het zelf heeft gehad, maar omdat hij jaren ervaring heeft in het begeleiden van cliënten. In vijf vraaggesprekken vragen we hem het hemd van het lijf. In het eerste blog lees je wat whiplash is en waarom het een andere aanpak vraagt dan andere vormen van letselschade

Lees meer
Vijf redenen voor een letselschadespecialist

Letselschade | tips, juridische hulp, letselschade

Vijf redenen om een letselschadespecialist in te schakelen

Een ongeval kan in een oogwenk jouw leven veranderen. Of het nu gaat om een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een ander ongeval, de gevolgen kunnen verstrekkend zijn. Letselschade kan niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en financieel belastend zijn. In dit soort situaties is het inschakelen van een letselschadespecialist aan te raden om ervoor te zorgen dat jouw rechten worden beschermd en je de rechtvaardigheid krijgt die je verdient. Om deze vijf redenen is een letselschadespecialist na een ongeval een goed idee:

Lees meer
auto met de lichten aan

Letselschade | auto, verkeer, verlichting

Ga goed verlicht de weg op

De zomer is voorbij. De pepernoten liggen al een paar maanden in de schappen en bij veel winkels schitteren zelfs de kerstballen weer. En nu de dagen korter worden, zal op veel plaatsen ook de kerstverlichting wel weer opgehangen worden. Winkelstraten zien er daardoor een stuk gezelliger uit. Alles om die grijze grauwe dagen maar te verlichten.

Lees meer