Een eenzijdig ongeval

Heb je een eenzijdig ongeluk gehad? En heb je daarbij letselschade opgelopen? Lees hier verder om te weten wat je in dat geval moet doen.

BrandMR-Youtube-Auto-Verzekerd

Een eenzijdig ongeval is een ongeval waarbij maar één voertuig betrokken is. Bijvoorbeeld als je met je auto van de weg af raakt of tegen een boom of vangrail botst als gevolg van een gebrekkige weg. Maar ook door je eigen rijgedrag - omdat je bijvoorbeeld werd afgeleid door je telefoon of door de kinderen op de achterbank - kan je betrokken raken bij een ongeval.

Letselschade na een eenzijdig ongeluk

Bij een eenzijdig ongeluk kunnen zowel jij als bestuurder als je eventuele passagiers (ernstige) letselschade oplopen, zoals botbreuken, hoofdletsel of whiplashklachten. Dit kan zowel tijdelijke als blijvende gevolgen hebben voor je dagelijkse leven. Zo kan het leiden tot inkomensverlies en extra medische kosten.

Wanneer aangetoond kan worden dat het ongeval het gevolg is van een gebrekkige weg – bijvoorbeeld door gaten in het wegdek of door worteldruk - dan kan de schade mogelijk verhaald worden bij de wegbeheerder. Wanneer het ongeval is veroorzaakt door de bestuurder van het eigen voertuig, dan is er voor deze bestuurder geen tegenpartij om de schade op te verhalen. Gelukkig kun je ook in dat geval contact opnemen met een letselschadespecialist. Deze kan je helpen om te beoordelen of je schade wellicht verhaald kan worden op de schadeverzekering inzittenden. Want ook als je als bestuurder zelf verantwoordelijk bent voor een ongeval kan je je schade op deze aanvullende verzekering verhalen. Wanneer een passagier letselschade heeft opgelopen door toedoen van de bestuurder, dan kan deze schade verhaald worden op de WAM-verzekeraar van de auto.

Gelukkig staan de letselschadespecialisten van Brandmeester Letselschade altijd voor je klaar. En omdat we onze kosten in de meeste gevallen kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn of haar verzekeraar, kunnen we je zelfs kosteloos helpen.

Dus heb je hulp nodig bij het verhalen van de letselschade die je door een eenzijdig ongeluk hebt opgelopen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn er voor jou.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Wanneer de afzetting gevaar oplevert op de openbare weg, dan is de wegbeheerder aansprakelijk te stellen. Je kunt contact opnemen met ons intaketeam om te laten beoordelen of er sprake was van een zogenaamde gevaarzettende afzetting.

Wanneer je kan achterhalen van welk motorvoertuig de trekhaak of de afgevallen lading afkomstig is, dan kan de schade bij deze partij verhaald worden. Is de tegenpartij niet bekend maar kun je wel bewijzen dat je schade hebt geleden door onderdelen van een ander motorvoertuig? Dan kun je je schade verhalen bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Ja. Je kan je schade verhalen bij de aansprakelijkheidsverzekeraar van de scooter waar jij op zat. De bestuurder is immers aansprakelijk voor het ongeval dat jullie is overkomen.

Neem contact op

Direct gratis advies van een letselschadejurist

085 073 55 50

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Op jouw verzoek kunnen we ook bij je thuis langskomen