Een scooterongeluk

Scooters zijn een populair vervoersmiddel. Vooral in drukke steden waar het verkeer vaak vastloopt. Maar ook scholieren die een verre afstand moeten overbruggen om op school te komen, maken vaak gebruik van een scooter. En laten we vooral ook maaltijdbezorgers niet vergeten.

Scooter

Naast het feit dat de scooter een populair vervoermiddel is, ben je ook wat kwetsbaarder in het verkeer doordat je niet volledig beschermd bent. Sinds 1 januari 2023 ben je als scooterrijder dan ook verplicht om een goedgekeurde helm te dragen. Dit geldt niet alleen voor de bestuurder. Ook passagiers moeten een helm dragen.

Maar wat als je op de scooter wordt aangereden door een ander? Wanneer duidelijk is dat de tegenpartij aansprakelijk is voor het ongeval, dan kun je deze aansprakelijk stellen voor de schade die je lijdt. Je kunt daarbij denken aan schade aan jouw scooter maar ook aan schade aan je kleding of je telefoon. Vul als dat mogelijk is samen met de tegenpartij een schadeformulier in en maak foto’s van de betrokken voertuigen. Heb je door een scooterongeluk letselschade opgelopen? Dan is het belangrijk dat je contact opneemt met een letselschadespecialist. Deze kan je helpen om de verantwoordelijke partij aan te wijzen en je schade te verhalen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om medische kosten, inkomensverlies maar ook kosten voor hulp in de huishouding.

Gelukkig staan de letselschadespecialisten van Brandmeester Letselschade altijd voor je klaar. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn of haar verzekeraar, kunnen we je zelfs kosteloos helpen.

Dus heb je hulp nodig bij het verhalen van de schade die je door een scooterongeluk hebt opgelopen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn er voor jou.

Reed je niet zelf op een scooter maar ben je door een scooter aangereden? Dan vind je hier meer informatie.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Wanneer je letsel oploopt door een onbekend gebleven gemotoriseerd voertuig, dan kun je - onder bepaalde voorwaarden - aanspraak maken op een schadevergoeding door het Waarborgfonds Motorverkeer. Brandmeester Letselschade informeert je graag verder en beoordeelt samen met jou of je aan de voorwaarden van het Waarborgfonds voldoet.

Niet altijd is er een andere partij bij een ongeval betrokken. Ook door je eigen rijgedrag of door de toestand van de weg – denk aan gladheid of een ongelijk wegdek door worteldruk – kan je een ongeluk overkomen. Wanneer duidelijk is dat de gemeente aansprakelijk is voor de gevaarlijke wegsituatie, dan kan je deze aansprakelijk stellen. Als door je eigen rijgedrag letsel bij jezelf of bij een passagier is ontstaan, dan kan een schadeverzekering opzittenden nog mogelijkheden bieden om je schade te verhalen.

Neem contact op

Direct gratis advies van een letselschadejurist

085 073 55 50

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Op jouw verzoek kunnen we ook bij je thuis langskomen