Een achteropaanrijding

Helaas komen achteropaanrijdingen vaak voor in het verkeer en de schuld ligt eigenlijk altijd bij degene die achter jou reed. Deze heeft bijvoorbeeld te weinig afstand gehouden of werd afgeleid, bijvoorbeeld door zijn smartphone.

Een achteropaanrijding kan een harde klap veroorzaken. Dit heeft niet alleen gevolgen voor je auto maar ook voor je lichaam. Vaak krijgen de spieren in je lijf een flinke optater van de klap en dit kan voor langdurige klachten zorgen. Hier kunnen kosten mee gepaard gaan waar je niet op zat te wachten.

BrandMR_Verkeer_600


Bij een achteropaanrijding is de achteroprijdende partij in vrijwel elk geval aansprakelijk voor het ongeval. Er wordt namelijk van elke automobilist verwacht dat deze voldoende afstand houdt tot zijn voorligger. Zo kan deze automobilist op tijd anticiperen op wat de voorligger doet. Er wordt ook van elke automobilist verwacht dat deze goed oplet op het verkeer om zich heen. Als automobilist moet je dus bedacht zijn op onverwachte situaties. (Kijk hieronder bij veelgestelde vragen wat de uitzonderingen op deze regel zijn.)

Het is dus belangrijk om na een achteropaanrijding gegevens uit te wisselen met de wederpartij. Jullie kunnen samen een schadeaangifteformulier invullen of kentekens uitwisselen.

Heb je een achteropaanrijding gehad en heb je sindsdien vervelende klachten? Neem dan vrijblijvend en geheel kosteloos contact met ons op. Je kunt met het intaketeam bespreken welk letsel je hebt overgehouden aan de aanrijding en welke gevolgen dit heeft voor je dagelijks leven. Een van onze letselschadespecialisten staat meteen voor je klaar en zal je geheel kosteloos bijstaan bij het verhalen van je letselschade bij de achteroprijdende partij.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

De regel is dat de achteroprijdende partij aansprakelijk is voor de aanrijding. Maar er zijn een aantal uitzonderingen op deze regel. Als de auto vóór jou plots hard remt en jij met geen mogelijkheid meer een aanrijding kan voorkomen, dan kan die partij in de volgende gevallen aansprakelijk gesteld worden:

- als de auto voor je plotseling hard remt zonder dat hier een verkeersnoodzaak voor is;

- als de auto voor je plotseling hard remt voor overstekende dieren of dieren op de weg;

- als een auto je inhaalt en deze je vervolgens voorlangs afsnijdt.

Als je op tijd geremd hebt en op tijd stil stond maar je door je achterligger tegen je voorligger aan wordt gedrukt, ben je niet aansprakelijk voor de schade die jouw voorligger oploopt. Vul in dit geval met alle betrokken partijen een schadeaangifteformulier in. Zo kunnen de verzekeraars dit onderling afwikkelen.

Neem contact op

Direct gratis advies van een letselschadejurist

085 073 55 50

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Op jouw verzoek kunnen we ook bij je thuis langskomen