Beroepsziekten

Als je op je werk langdurig bent blootgesteld aan stoffen zoals asbest of oplosmiddelen, dan kan dat leiden tot een beroepsziekte.

BrandMR_Ik-ben-ziek,-waar-heb-ik-recht-op-copy_Square

Beroepsziekten. Een minder gebruikelijke vorm van letselschade. Toch kan het zijn dat je langdurig bent blootgesteld aan asbest of bepaalde oplosmiddelen. Iets waar je vele jaren later pas de rekening voor krijgt gepresenteerd. Bijvoorbeeld in de vorm van een asbestziekte of schildersziekte.

Heb je te maken met een vorm van asbestziekte en wil je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van de overheid of een betaling door je (ex-)werkgever? Op de website van het Instituut Asbestslachtoffers kun je door middel van een formulier een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming of schadevergoeding.

Heb je een beroepsziekte ontwikkeld doordat je op je werk bent blootgesteld aan gevaarlijke stoffen, zoals bij CSE of schildersziekte? Dan kun je je op de site van het ISBG aanmelden voor de regeling Tegemoetkoming Stoffengerelateerde Beroepsziekten (ook wel TSB-regeling). Deze regeling maakt het mogelijk dat je met deze diagnose een eenmalige financiële tegemoetkoming van de overheid kunt aanvragen.

Neem contact op

Direct gratis advies van een letselschadejurist

085 073 55 50

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Op jouw verzoek kunnen we ook bij je thuis langskomen