Een val van grote hoogte

Als je van grote hoogte valt, kan dit vervelende gevolgen hebben. Je lichaam maakt een harde klap en je kunt tijdelijk of blijvend letsel oplopen. Dit kan tot veel schadeposten en een verlies aan inkomen leiden.

Als je tijdens je werk van grote hoogte naar beneden valt, dan kan dit worden gezien als een bedrijfsongeval. Denk bijvoorbeeld aan een glazenwasser die uit een hoogwerker valt, een magazijnmedewerker die van een hoge ladder afvalt of een winkelmedewerker die ongelukkig van een krukje valt.

BrandMR-Youtube-Bedrijfsongeval

Je werkgever heeft een zorgplicht. Hij of zij moet er dus voor zorgen dat je met veilig materiaal werkt en de juiste instructies krijgt over het uitvoeren van je werkzaamheden op grote hoogte. Als je toch ten val komt en letsel oploopt, kan jouw werkgever hiervoor aansprakelijk gesteld worden. Als je ten val komt op je werk, meldt dit dan meteen bij je werkgever. Vul ook samen een ongevallenformulier in en zorg dat het ongeval wordt geregistreerd.

Als je van grote hoogte bent gevallen op je werk, je letsel hebt opgelopen en je niet precies weet hoe je verder moet, neem dan contact op met het intaketeam van Brandmeester Letselschade. Zij kunnen met je bespreken of je werkgever aansprakelijk gesteld kan worden voor jouw val. Een ervaren letselschadespecialist zal je vervolgens volledig kosteloos bijstaan in het verhalen van je schade bij de aansprakelijke wederpartij.

Bedrijfsongeval: wat nu? Dit kun je nu verwachten

In deze video bespreken we de meest gestelde vragen over het onderwerp 'bedrijfsongeval'. Want wanneer is wie aansprakelijk, de werknemer of de werkgever? En wie moet ervoor betalen? De BrandMR experts praten je bij!

Meer weten?

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je je letselschade kunt claimen. Onze specialisten vertellen je er graag meer over.

Direct gratis advies van een letselschadejurist
085-073 55 50 (ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Je werkgever moet ervoor zorgen dat je de juiste materialen tot je beschikking hebt om de klus op een veilige manier uit te voeren. Daarnaast moet je werkgever je instructies geven over het gebruik van de ladder en erop toezien dat deze instructies worden nageleefd. Als de ladder niet aan de vereiste veiligheidseisen voldoet, dan kan je je werkgever voor dit bedrijfsongeval aansprakelijk stellen.

Als de ladder een gebrek vertoont, kan je de eigenaar van de ladder (voor een gedeelte) aansprakelijk stellen voor jouw val. Bijvoorbeeld als de ladder erg oud is en er een trede doorbreekt of als de veiligheidsrubbers op de poten ontbreken.

Neem contact op

Direct gratis advies van een letselschadejurist

085 073 55 50

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Op jouw verzoek kunnen we ook bij je thuis langskomen