Als je tijdens je werk van grote hoogte naar beneden valt, dan kan dit worden gezien als een bedrijfsongeval. Denk bijvoorbeeld aan een glazenwasser die uit een hoogwerker valt, een magazijnmedewerker die van een hoge ladder afvalt of een winkelmedewerker die ongelukkig van een krukje valt.
Je werkgever heeft een zorgplicht. Hij of zij moet er dus voor zorgen dat je met veilig materiaal werkt en de juiste instructies krijgt over het uitvoeren van je werkzaamheden op grote hoogte. Als je toch ten val komt en letsel oploopt, kan jouw werkgever hiervoor aansprakelijk gesteld worden. Als je ten val komt op je werk, meldt dit dan meteen bij je werkgever. Vul ook samen een ongevallenformulier in en zorg dat het ongeval wordt geregistreerd.
Als je van grote hoogte bent gevallen op je werk, je letsel hebt opgelopen en je niet precies weet hoe je verder moet, neem dan contact op met het intaketeam van Brandmeester Letselschade. Zij kunnen met je bespreken of je werkgever aansprakelijk gesteld kan worden voor jouw val. Een ervaren letselschadespecialist zal je vervolgens volledig kosteloos bijstaan in het verhalen van je schade bij de aansprakelijke wederpartij.
Bedrijfsongeval: wat nu? Dit kun je nu verwachten
In deze video bespreken we de meest gestelde vragen over het onderwerp 'bedrijfsongeval'. Want wanneer is wie aansprakelijk, de werknemer of de werkgever? En wie moet ervoor betalen? De BrandMR experts praten je bij!
Meer weten?
Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je je letselschade kunt claimen. Onze specialisten vertellen je er graag meer over.
Direct gratis advies van een letselschadejurist
085-073 55 50 (ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)