Struikelen of uitglijden op de werkvloer

Je bent aan het werk op de werkvloer en opeens glij je uit of struikel je over een obstakel. Je komt ongelukkig terecht en voelt direct dat er iets mis is. Helaas komen dit soort ongevallen maar al te vaak voor.

Het letsel dat je oploopt door een dergelijke valpartij kan heel verschillend zijn. Soms kom je er goed van af en is er 'slechts' sprake van een flinke kneuzing. Maar het letsel kan ook voor blijvende klachten zorgen. Wat kan je doen wanneer je letsel oploopt doordat je gevallen bent?

BrandMR-Youtube-Letsel

Je werkgever is verplicht om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Deze zorgplicht houdt ook in dat zo goed als mogelijk voorkomen wordt dat werknemers of bezoekers op de werkvloer kunnen struikelen over een obstakel of uitglijden over een natte vloer. Binnen veel bedrijven gelden duidelijke werkinstructies die ervoor moeten zorgen dat de werkplek schoon is en blijft. Helaas kunnen niet alle ongevallen voorkomen worden.

Is de werkgever aansprakelijk te stellen voor alle ongevallen? In principe is de werkgever aansprakelijk wanneer je in de uitoefening van je werkzaamheden schade hebt geleden. Tenzij hij kan aantonen dat hij niet tekort is geschoten in zijn zorgplicht als werkgever. Bij zogenaamde huis-, tuin- en keukenongevallen is een werkgever niet altijd verantwoordelijk te houden voor het ongeval. Je kunt immers thuis ook door onoplettendheid struikelen over een drempel. Als je bent uitgegleden of gestruikeld op je werk is het altijd verstandig om contact op te nemen met een letselschadejurist. Het intaketeam kan beoordelen of je werkgever aansprakelijk gesteld kan worden.

Schakel een letselschadespecialist in

Heb je letselschade opgelopen omdat je gestruikeld of uitgegleden bent op de werkvloer? Dan is het belangrijk om contact op te nemen met een letselschadespecialist. Deze kan je helpen om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen en je schade te verhalen op de verantwoordelijke partij.

Gelukkig staan de letselschadespecialisten van Brandmeester Letselschade altijd voor je klaar. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn verzekeraar, kunnen we je zelfs kosteloos helpen.

Dus heb je vragen of heb je hulp nodig bij het verhalen van de schade die je hebt opgelopen omdat je bent gestruikeld of uitgegleden over de werkvloer? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn er voor jou.

Neem contact op

Bedrijfsongeval: wat nu? Dit kun je nu verwachten

In deze video bespreken we de meest gestelde vragen over het onderwerp 'bedrijfsongeval'. Want wanneer is wie aansprakelijk, de werknemer of de werkgever? En wie moet ervoor betalen? De BrandMR experts praten je bij!

Veelgestelde vragen

Dat is heel erg afhankelijk van de specifieke omstandigheden van je valpartij en de toestand van de trap. Was er sprake van een antislip profiel? Lette je goed op bij het traplopen of had je bijvoorbeeld dozen in je handen? Neem vrijblijvend contact met ons op zodat wij je verder kunnen adviseren.

Je werkgever is in deze situatie inderdaad aansprakelijk te stellen. Niet alleen heeft hij of zij een zorgplicht maar ook de verplichting om te zorgen voor een deugdelijke schadeverzekering.

Neem contact op

Direct gratis advies van een letselschadejurist

085 073 55 50

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Op jouw verzoek kunnen we ook bij je thuis langskomen