Een ongeluk met een heftruck

Het kan gebeuren op de werkplek, bij het transporteren van zware materialen of tijdens het laden en lossen van goederen. Door een ongeluk met een heftruck kan je (ernstige) letselschade oplopen. Dit kan grote gevolgen hebben voor je dagelijkse leven.

Heftruckcertificaat

BrandMR-Youtube-BriefSchrijven_Square

Een heftruckcertificaat is niet verplicht, maar vanuit de Arbowetgeving is wel vereist dat je als bestuurder over voldoende deskundigheid beschikt. Je werkgever heeft een zorgplicht. Dit betekent dat de werkgever ervoor moet zorgen dat er sprake is van een veilige werkplek en dat er voldoende instructies worden gegeven. Dit geldt dus ook voor het besturen van een heftruck. In veel bedrijven wordt de werknemer intern opgeleid door een collega met heftruckervaring. Maar hoe toon je aan dat deze werknemer ook daadwerkelijk voldoende bekwaam is? Om deze reden vereisen gelukkig steeds meer werkgevers dat je beschikt over een (geldig) heftruckcertificaat.

Wanneer je letsel oploopt door een heftruck - of dit nu komt doordat je door een heftruck wordt aangereden op de werkvloer of openbare weg of doordat je zelf de heftruck bestuurt - kun je het bedrijf waarvan de heftruck is aansprakelijk stellen. De werkgever moet er immers voor zorgen dat er sprake is van een veilige werkomgeving. Niet alleen voor het eigen personeel maar ook voor anderen op de werkvloer. Dit geldt ook wanneer een heftruck op de openbare weg rijdt. Andere verkeersdeelnemers moeten immers ook veilig van de weg gebruik kunnen maken. Bijna alle werkgevers beschikken over een aansprakelijkheidsverzekering. In de meeste gevallen hoeft je werkgever dus niet zelf de schade aan je te vergoeden maar wordt dit geregeld door een verzekeringsmaatschappij.

Schakel een letselschadespecialist in

Heb je een ongeluk met een heftruck gehad en daardoor letselschadespecialist opgelopen? Dan is het belangrijk om contact op te nemen met een letselschadespecialist. Deze kan je helpen om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen en je schade te verhalen op de juiste partij.

Gelukkig staan de letselschadespecialisten van Brandmeester Letselschade altijd voor je klaar. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn verzekeraar, kunnen we je zelfs kosteloos helpen.

Dus heb je vragen of heb je hulp nodig bij het verhalen van de schade die je door een ongeluk met een heftruck hebt opgelopen? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn er voor jou.

Bedrijfsongeval: wat nu? Dit kun je nu verwachten

In deze video bespreken we de meest gestelde vragen over het onderwerp 'bedrijfsongeval'. Want wanneer is wie aansprakelijk, de werknemer of de werkgever? En wie moet ervoor betalen? De BrandMR experts praten je bij!

Meer weten?

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je je letselschade kunt claimen. Onze specialisten vertellen je er graag meer over.

Direct gratis advies van een letselschadejurist
085-073 55 50 (ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Uit verschillende uitspraken van rechters blijkt dat in veel gevallen niet alleen de onderaannemer maar ook de hoofdaannemer verantwoordelijk is voor een veilige werkplek. Wanneer je door de fout van een ondergeschikte van de (onder)aannemer letsel oploopt, dan kan deze aannemer aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Ook wanneer je zelf als zelfstandige werkzaam was.

Wanneer duidelijk is dat je werkgever niet aan de wettelijke zorgplicht heeft voldaan en zo een onveilige werksituatie is ontstaan, dan kun je je schade verhalen op de aansprakelijkheidsverzekeraar van je werkgever.

Neem contact op

Direct gratis advies van een letselschadejurist

085 073 55 50

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Op jouw verzoek kunnen we ook bij je thuis langskomen