Een sportongeluk

Bij het beoefenen van een sport stel je jezelf bloot aan een flink aantal risico’s. Bij een sport als boksen is het natuurlijk duidelijk dat de kans op letsel erg groot is. Maar ook bij een sport als voetbal of tennis is er zeker een risico op letsel.

Als je deelneemt aan een sport of toeschouwer bent, accepteer je dat de kans groter wordt dat je letsel oploopt. Dit maakt het erg moeilijk om een ander aansprakelijk te stellen als je letsel oploopt tijdens de uitoefening van een sport. Krijg je een bal tegen je hoofd tijdens een potje tennis en heeft je tegenstander of medespeler zich netjes aan de spelregels gehouden? Dan kan deze daar niet voor aansprakelijk gesteld worden. Tijdens het sporten geldt een verhoogde drempel van aansprakelijkheid.

BrandMR-Youtube-Letsel_Square_small

Toch is het niet onmogelijk om een andere partij aansprakelijk te stellen voor letsel dat je oploopt tijdens een sportongeluk. Denk daarbij aan de volgende situaties:

  • Een andere speler heeft op grove wijze inbreuk gemaakt op de spelregels;
  • Een andere speler heeft een belangrijke regel overtreden die als doel heeft letsel te voorkomen;
  • Een sportongeluk vindt plaats op een moment dat het spel stilgelegd of afgelopen is.

Het is dus zeker de moeite waard om het sportongeluk te bespreken met een van de juristen van ons intaketeam. Probeer na een sportongeluk de contactgegevens van de verantwoordelijke medespeler op te schrijven. Het kan ook handig zijn om contact op te nemen met getuigen van het ongeluk. Zij kunnen bevestigen wat er is gebeurd.

Als er in jouw situatie iemand aansprakelijk gesteld kan worden voor het ongeval en het letsel dat je hebt opgelopen, kan een van onze ervaren letselschadespecialisten jou volledig kosteloos bijstaan. Als de verantwoordelijke wederpartij een aansprakelijkheidsverzekering heeft, zal deze jouw schade vergoeden. Neem dus contact met ons op en laat je informeren.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Als je ervoor kiest om een toeschouwer te zijn van een sport, dan weet je ook dat je meer risico loopt dat er iets gebeurt. Er is daarom sprake van een verhoogde drempel van aansprakelijkheid. Dat neemt niet weg dat er ook situaties denkbaar zijn dat spelers wél aansprakelijk gesteld kunnen worden. Als een speler bijvoorbeeld zonder reden de bal het publiek in trapt, dan kan hij hiervoor aansprakelijk gesteld worden.

Als je een sportterrein passeert maar er niet voor kiest om actief te gaan kijken naar het spel, ben je er niet op bedacht dat er iets mis kan gaan. Als er dan toch iets gebeurt en je letsel oploopt, geldt de verhoogde drempel van aansprakelijkheid niet. Je kunt contact opnemen met de spelers en informeren of zij een aansprakelijkheidsverzekering hebben.

Dat hangt erg af van de situatie. Als je letsel oploopt door een risico dat altijd hangt aan het uitoefenen van deze sport, dan geldt de verhoogde drempel van aansprakelijkheid. Als je letsel oploopt op een sportevenement omdat deze niet goed is georganiseerd en het gevaar gemakkelijk voorkomen had kunnen worden, dan kan het zijn dat je de organisator van het sportevenement aansprakelijk kunt stellen. Het zal erg afhankelijk zijn van de situatie. Dus probeer deze zo goed mogelijk in kaart te brengen door foto’s te maken en contactgegevens van getuigen te verzamelen. Neem contact op met het intaketeam van onze letselafdeling om de situatie te bespreken.

Neem contact op

Direct gratis advies van een letselschadejurist

085 073 55 50

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Op jouw verzoek kunnen we ook bij je thuis langskomen