Schaderegeling veteranen

Ben je veteraan? En ben je tijdens een missie - bijvoorbeeld in Libanon, Joegoslavië of Afghanistan - invalide geraakt? Heb je PTSS opgelopen en heb je psychische klachten? Of ben je arbeidsongeschikt geraakt? Brandmeester Letselschade staat (ex-)militairen bij in het verhalen van letselschade als gevolg van hun werkzaamheden bij Defensie.

Procederen

Bij Brandmeester Letselschade begrijpen we als geen ander in welke vervelende situatie je als veteraan terecht kan komen. Door je verleden als militair kun je inkomen mislopen waardoor je nauwelijks meer financieel kan rondkomen. Je voelt je geïsoleerd, je draagt steeds minder bij aan het huishouden waar je deel van uitmaakt of je slaapt slecht. Door tijdig hulp te zoeken bij Brandmeester kunnen we deze financiële onrust weer bij je wegnemen. Zodat je weer tijd krijgt voor je herstel en je gezin. En je je toekomst weer optimistischer tegemoet kan zien.

Verschillende regelingen

Defensie heeft verschillende regelingen opgezet, afhankelijk van de situatie waarin veteranen zich bevinden. Twee van de bekendste regelingen zijn:

Volledige Schadevergoeding Veteranen

Deze regeling heeft als doel de schade van veteranen volledig te vergoeden. Om hierop aanspraak te kunnen maken, moet je als veteraan aan meerdere voorwaarden voldoen:

  • Na 1 juli 2007 ben je uit dienst getreden;
  • Het verband tussen je psychische of lichamelijke klachten en je uitzending moet door de minister van defensie erkend zijn;
  • Voor je letsel bestaat een medische eindstatus (je bent uitbehandeld en je klachten zijn stabiel).

Om op basis van deze regeling een goede schadevergoeding te verkrijgen, is ingewikkeld. Gelukkig weten onze gespecialiseerde letselschadespecialisten alles over militair letsel en defensieregelingen.

Regeling Ereschuld

Om in aanmerking te komen voor de ereschuldregeling moet je voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • Je bent vóór 1 juli 2007 ontslagen en er is sprake van een aandoening als gevolg van een dienstverband;
  • Je eerste aanvraag voor een militair invaliditeitspensioen is ingediend vóór 1 juni 2012;
  • Na 1 juni 2012 is er een medische eindtoestand bij je vastgesteld.

De Regeling Ereschuld is een bijzondere uitkering voor veteranen die door hun inzet tijdens oorlogsomstandigheden of crisisbeheersingsoperaties lichamelijke of geestelijke schade hebben opgelopen. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van je invaliditeitspercentage en heeft een maximum van € 125.000,-. 

Het regelen van dit soort schade is complex en vraagt om juridische kennis van deze regelingen. Daarnaast is er voor de verschillende schadeposten en medische beoordelingen specialistische kennis nodig. Neem daarom vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Wat kan Brandmeester Letselschade voor je doen?

Als slachtoffer van letselschade raak je vaak in een juridisch doolhof verstrikt. Dat is zeker niet goed voor je herstel.

Gelukkig kan Brandmeester Letselschade je begeleiden naar een rechtvaardige schadevergoeding. Onze ervaren en deskundige letselschadespecialisten weten alles van deze regelingen en van de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen. Ze kunnen je de hele afhandeling uit handen nemen. Dat scheelt je veel spanning en stress.

Al jarenlang staan wij veteranen bij in hun zaak voor een volledige schadevergoeding. Neem daarom nu contact met ons op voor meer informatie en om te beoordelen wat de mogelijkheden zijn.

Leg je situatie aan ons uit en meld je schade. Ons advies is helemaal gratis.

Neem contact op
Neem contact op

Direct gratis advies van een letselschadejurist

085 073 55 50

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Op jouw verzoek kunnen we ook bij je thuis langskomen